Το Επιμελητήριο Ηλείας στην Έκθεση «Πελοπόννησος Expo 2019»- Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13/11/2019 τα εγκαίνια της έκθεσης

Το Επιμελητήριο Ηλείας στην Έκθεση «Πελοπόννησος Expo 2019»- Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13/11/2019 τα εγκαίνια της έκθεσης 

 

 

IMG_2086_F1804985595.jpg

 

 

Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κα. Φώφης Γεννηματά του νέου Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, Δημάρχων, των προέδρων, του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Τρουπή του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλη Ξυγκώρου του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνου Νικολούτσου του Επιμελητηρίου Αργολιδας κ. Φώτιου Δαμούλου του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτη Πιτσάκη, του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιου Καββαθά και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστου Μέγκλα, καθώς και πλήθους επισήμων και σημαντικών παρουσιών του επιχειρηματικού και πολιτικού τοπίου της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo».

Η τελετή εγκαινίων έγινε χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου και παρουσία ιερέων της Αρκαδίας.

Το Επιμελητήριο Ηλείας εκπροσώπησε ο Προεδρος κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο ΄Β Αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Αντωνόπουλος.

Στην τοποθέτηση του στα εγκαίνια ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος ανέφερε:

«Η συμμέτοχη μας στην έκθεση έχει ως σκοπό την ανάδειξη και τις επιδιωκόμενες συνέργειες στον ενιαίο οικονομικό και κοινωνικό χώρο της γεωγραφικής Πελοποννήσου.

     Προϋπόθεση όμως για να το πετύχουμε είναι η ολοκλήρωση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου.

     Είναι απαράδεκτο σήμερα να βρισκόμαστε πίσω από σχεδιασμούς του 1900 που η Πελοπόννησος , τουλάχιστον σιδηροδρομικά ήταν συνδεμένη.

     Ζήτησε και με την ευκαιρία της παρουσίας του Περιφερειάρχη κ. Νίκα , την ανάπτυξη συνεργασίας των ομόρων περιφερειών που καλύπτουν την Πελοπόννησο ώστε να βελτιωθούν τα εγκάρσια δίκτυα όπως για παράδειγμα ο δρόμος Πύργος – Ολυμπία – Βυτίνα και το Πάτρα – Τρίπολη (Εθνική οδός 111).

     Απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε να υπάρξουν έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου αγροτικών προϊόντων προς εξαγωγή, που δημιουργούν συνθήκες στρέβλωσης του ανταγωνισμού και απώλειας δημοσίων εσόδων.

     Στην ίδια λογική βρίσκεται και το παράνομο εμπόριο οινοπνευματωδών (κρασί – τσίπουρο).

     Τέλος ζήτησε το ενδιαφέρον του Υπουργού για την επιτάχυνση των προγραμμάτων αναδιάρθρωσης που έχουν καθυστερήσει σημαντικά.»

Στο χώρο του περιπτέρου του Επιμελητηρίου Ηλείας φιλοξενούνται οι εξής επιχειρήσεις :

 • Δήμητρα Αγγ.Μπράτη «κέντημα Μπράτη»
 • Αιμιλία Γιαννόπουλου-Εργαστήρι Ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών
 • Χριστίνα Κατσά elis terra
 • Παντελής Μυλωνάς & Υιοι Ο.Ε.
 • Αγροκτήματα Αρωμάτων – Μητρόπουλου Θεοδοσία
 • Marika botanicals
 • Ολυμπία Γη – Γ. Λιαρομάτης & Σια Ο.Ε.
 • Κτήμα Μερκούρη Α.Ε παραγωγής οίνου και λοιπών αγροτικών
 • Κτήμα Σταυρόπουλου Ο.Ε.
 • Κωζατ Ελληνική βιομηχανία τροφίμων ανώνυμος βιομηχανική & εμπορική εταιρεία
 • 776 deluxe foods
 • Υιοι Ιωαν. Χριστόπουλου Ο.Ε. »Οινοποιείο Μαρκόγιαννη»
 • Ηλειακή Ελαιουργία ΕΠΕ – Τσαούσης Βασίλης
 • Olympian Green Α.Ε. Ελαιόλαδο
 • Ilis Α.Ε. – Παρασκευόπουλος-Βιομηχανία επεξεργασίας-τυποποίησης τουρσιών.
Προηγούμενο Ανάπτυξη με ρεαλισμό και συνεργασία – Άρθρο του Κώστα Λεβέντη, Αντιπροέδρου Επιμελητηρίου Ηλείας
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας