Το Επιμελητήριο Ηλείας συμμετείχε με επιτυχία στην Έκθεση «ALBANIAN BALKANET FESTIVAL» η οποία διεξήχθη το διάστημα 30-31 Οκτωβρίου 2019 στα Τίρανα Αλβανίας.

555_F669036192.jpg

 

Το Επιμελητήριο Ηλείας συμμετείχε με επιτυχία στην Έκθεση «ALBANIAN BALKANET FESTIVAL» η οποία διεξήχθη το διάστημα 30-31 Οκτωβρίου 2019 στα Τίρανα Αλβανίας, στον Εκθεσιακό χώρο του Αγροτικού Πανεπιστημίου Τιράνων, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων. Η εν λόγω έκθεση αποτέλεσε το δεύτερο, κατά σειρά, διακρατικό αγροδιατροφικό φεστιβάλ για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου “BALKANET” – Βαλκανικό δίκτυο ιδεών αειφόρου καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα – Balkan ideas network for sustainable innovations in the agro-food sector”.

Το έργο «BALKANET», επικεφαλής εταίρος του οποίου είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, υλοποιείται στο πλαίσιο του Διακρατικού Επιδοτούμενου Προγράμματος «Βαλκανικής-Μεσογείου» (Balkan-Mediterranean) με την συμμετοχή έξι εταίρων, οι οποίοι προέρχονται από τρεις χώρες της περιοχής της Βαλκανικής-Μεσογείου (Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία). Επιδίωξη του έργου είναι η αναγνώριση, η ανάλυση και η ανταλλαγή των υφιστάμενων γεωργικών προϊόντων διατροφής, καθώς και η ευαισθητοποίηση, η μεταφορά γνώσεων και η ενίσχυση της κοινής αντίληψης για τη σημασία των βιώσιμων επιχειρηματικών καινοτομιών στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής της περιοχής παρέμβασης, με απώτερο στόχο την διαμόρφωση ενός διεθνoύς Δικτύου συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων / ιδιωτικών ερευνητικών κέντρων και των τοπικών επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη αναφορά στην εφαρμογή των νέων καινοτόμων δεξιοτήτων και επιχειρηματικών ικανοτήτων στον τομέα της αγροδιατροφής .

      Οι Εταίροι οι οποίοι συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου είναι οι ακόλουθοι:

l  Εμπορικό Επιμελητήριο Ηλείας, Ελλάδα (Επικεφαλής εταίρος)

l  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Ελλάδα

l  Εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Τιράνων, Αλβανία

l  Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Τιράνων, Αλβανία

l  Εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Βράτσας, Βουλγαρία

l  Οργανισμός περιφερειακής και οικονομικής ανάπτυξης Βράτσας, Βουλγαρία

 

      Η Έκθεση αφορούσε την προβολή γεωργικών προϊόντων διατροφής και την εφαρμογή καινοτόμων υπηρεσιών στον τομέα της γεωργίας , της κτηνοτροφίας, τη μεταποίηση προϊόντων , την συσκευασία και το μάρκετινγκ.

      Το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηλείας, ως επικεφαλής εταίρος του έργου και εκπροσωπούμενο απο τους κκ. Μιχαλόπουλο Νίκο, Καρνάρο Αναστάσιο και Μπακάλη Δημήτριο, επάνδρωσε το κεντρικό περίπτερο της έκθεσης και προώθησε την καινοτόμο επιχειρηματικότητα της περιοχής στον αγροδιατροφικό κλάδο. 

Το Επιμελητήριο Ηλείας στοχεύει πάντα στη βέλτιστη αξιοποίηση της συμμετοχής του στις διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις, αποσκοπώντας στην τόνωση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και παραγόντων, μέσα απο την καλλιέργεια και ανάπτυξη βιώσιμων συνεργειών με φορείς και επιχειρήσεις απο το εξωτερικό. Η αθρώα προσέλευση κοινού και ενδιαφερόμενων φορέων στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ηλείας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα τοπικά προϊόντα και επέδειξαν ενδιαφέρον για μελλοντικές συνεργασίες στον τομέα της αγροδιατροφής, κατέδειξαν την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηλείας στην εν λόγω έκθεση ως άκρως επιτυχημένη. 

Με τιμή

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Επιμελητήριου Ηλείας

 

Προηγούμενο Διαβούλευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2021-2027
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας