Άρχισαν οι έγγραφες στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) Πύργου, 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.) Πύργου.

sxoleia-deyteris-eykairias_F864087831.jpg

Αγαπητοί Επαγγελματίες,

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που αντιμετώπισαν δυσκολίες στη νεαρή τους ηλικία, με αποτέλεσμα να μην έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο, δηλαδή την υποχρεωτική εκπαίδευση. Σήμερα, όσοι δεν έχουν πάρει Απολυτήριο Γυμνασίου δυσκολεύονται να βρουν εργασία ακόμα και εποχιακή.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε)  είναι ένα Δημόσιο Σχολείο με δωρεάν φοίτηση και  λειτουργεί στον Πύργο από το έτος 2003. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, με μαθήματα που είναι προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα των ενηλίκων μαθητών. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να αναβαθμίσουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και την προσωπικότητά τους και να ανοιχτούν στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

• Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να είναι 18 ετών και άνω.

• Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια αντί για τρία (3) και είναι χωρίς εξετάσεις.

• Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο Γυμνασίου.

• Τα μαθήματα γίνονται το απόγευμα τις ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

• Παρέχεται δωρεάν μετακίνηση στο σχολείο, καθώς εκδίδεται Μαθητικό Δελτίο, με το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ

• Για την εγγραφή χρειάζεται μόνο το απολυτήριο του Δημοτικού

Μπορεί να υπάρχουν στην επιχείρησή σας άτομα που δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο. Δώστε τους την ευκαιρία να το τελειώσουν, παρακολουθώντας απογευματινά μαθήματα.  Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι σχολείο για μεγάλους, οι δάσκαλοι είναι φιλικοί και τα μαθήματα δεν είναι δύσκολα.

Οι εκπαιδευόμενοι μέσα από πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες έχουν την ευκαιρία να ανοιχτούν στην τοπική κοινωνία και την αγορά εργασίας, όπως:

•Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές επισκέπτονται επαγγελματικούς χώρους (εργαστήρια, βιοτεχνίες κτλ)

•Επαγγελματίες & επαγγελματικοί φορείς επισκέπτονται το σχολείο προκειμένου να ενημερώσουν για θέματα της ειδικότητάς τους.

Στο εργαστήριο Πληροφορικής, οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν βασικές γνώσεις Πληροφορικής όπως Εργασίες γραφείου (Microsoft Office), Εργασίες Διαδικτύου, Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (e-mail) και Κοινωνικής Δικτύωσης (facebook κτλ).

Τα Αγγλικά αποτελούν βασικό μάθημα, ενώ διδάσκονται Αισθητική και Πολιτισμική Αγωγή, Μαθηματικά, Γλώσσα, Φυσικές Επιστήμες, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Κοινωνικός Γραμματισμός.

Το σχολείο στεγάζεται στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου, στην οδό Αλφειού.

 

Το ΣΔΕ Πύργου είναι ανοιχτό σε προτάσεις συνεργασίας από-με την τοπική αγορά, αλλά και ανταλλαγής ιδεών σε θέματα που αφορούν τον ενήλικο εργαζόμενο αλλά και άνεργο,

και εμείς, οι εκπαιδευτές του σχολείου,

ο Βασίλης Ηλιόπουλος, Φυσικός ΠΕ04.01, πτυχιούχος τους Παν. Πατρών και

ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, Μαθηματικός-Πληροφορικός, Εκπαιδευτής Ενηλίκων

είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές  για το νέο σχολικό έτος 2016-2017 πραγματοποιούνται καθημερινά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου: 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στη Διεύθυνση: 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.) Πύργου, 27100 Πύργος.

Τηλέφωνο & FAX: 26210-20.350, Τηλέφωνο έκτακτης επικοινωνίας: 693.65.25.428.

E-mail: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοπος: http://sde-pyrgou.ilei.sch.gr

facebook: f sdepyr 

Με εκτίμηση,

Ο Δ/ντής 

Δημήτριος Αγγελόπουλος ΠΕ03

MEd  Εκπαιδευτής Ενηλίκων

Προηγούμενο Η Ηλεία μετά και από τη χθεσινή θεομηνία στην περιοχή Βαρθολομιό – Λεχαινά – Κυλλήνη, βιώνει για μια ακόμη φορά μια σκληρή πραγματικότητα.
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας