Έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από το Ecofin

Στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin), στις Βρυξέλλες, εγκρίθηκαν τα αναθεωρημένα Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 13 χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, η οποία με αυτόν τον τρόπο θα λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση 5,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Ecofin.

Το αναθεωρημένο «Ελλάδα 2.0» ανέρχεται πλέον σε 36 δισ. ευρώ (18 δισ.€ σε επιχορηγήσεις και 18 δισ. € σε δάνεια) ενσωματώνοντας μια νέα δέσμη επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του REPowerEU, ύψους 795 εκατ. €, καθώς και 5 δισ. € επιπλέον που θα προστεθούν στο υφιστάμενο  δανειακό πρόγραμμα.

Προβλέπει επίσης την ανακατεύθυνση πόρων σε έργα αποκατάστασης σε πληγείσες από τις καταστροφές της κλιματικής κρίσης περιοχές της Θεσσαλίας, του Έβρου και της Ροδόπης καθώς και νέα έργα πρόληψης φυσικών καταστροφών.

Επιπλέον περιλαμβάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, το Κτηματολόγιο και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Συνολικά περιλαμβάνει 76 μεταρρυθμίσεις και 103 επενδύσεις, ενισχύοντας περαιτέρω τις δράσεις πράσινης μετάβασης (38% των διαθέσιμων πόρων σε μέτρα υποστήριξης των κλιματικών στόχων) και παράλληλα διατηρώντας τη σημαντική συνεισφορά του στην ψηφιακή μετάβαση και τη θετική κοινωνική συμβολή του.

Προηγούμενο Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης ξεναγών
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας