Ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας και ανάπτυξης! Τι επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας για την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρώτη συνάντηση των Fora Επιμελητηρίων – Πόλεων Πανεπιστημίων.

Ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας και ανάπτυξης! Τι επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας για την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρώτη συνάντηση των ForaΕπιμελητηρίων – Πόλεων Πανεπιστημίων.

IMG_1437_F1645051588.jpg

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Από εδώ, από τον ιερό τόπο της Ολυμπίας, ανοίγονται οι δρόμοι, όχι μόνο των προγραμμάτων, αλλά και της συνεργασίας αυτής, μεταξύ πόλεων, επιμελητηρίων και πανεπιστημίων που θα δώσει μια νέα διάσταση σε όλο το χώρο και θα βοηθήσει ουσιαστικά τον τόπο μας και κάθε περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου.

Με το παραπάνω μήνυμα, που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, έδωσε το στίγμα στη λήξη των εργασιών της Πρώτης Συνάντησης των Fora που υπήρξε σημαντική και επιτυχημένη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Νικολούτσος επεσήμανε:

Εμείς πιστέψαμε από την αρχή στα θέματα των Fora , όταν ανέλαβα εγώ σαν Πρόεδρος από πλευράς Ελλάδος το κινούσε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με τον Πρόεδρό του κ. Τσιχριτζή, όπου είναι πάντα παρών σε αυτές τις διαδικασίες και με την συμπαράσταση φυσικά του Alfredo Malcarne, Πρόεδρου του Επιμελητηρίου του Bridezi.

Πιστεύω μέσα από το κείμενο με τα εξαρτήματα – συμπεράσματα και αυτή τη συμφωνία την οποία επεξεργαζόμαστε, θα είμαστε σε θέση στο επόμενο συνέδριο EUSAIR να έχουμε μια ισχυρή παρουσία η οποία παρουσία να δείχνει ότι κάποια μέρη στην Ευρώπη έχουν αποφασίσει να κάνουν μια πολύ συστηματική ενέργεια και αναφερόμενος βέβαια στο θέμα στα Ιταλικά, που κάποιος είπε ότι η περιοχή μας είναι μια περιοχή debole, συνήθως συμβαίνει το αντίθετο, η Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής με την ευρύτερη έννοια του όρου είναι από τις ασφαλέστερες περιοχές στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή αυτό είναι πολύ μεγάλο ατού για το νομό μας. Και δεν οφείλεται μόνο σε εξωγενής παράγοντες αλλά και στη δικιά μας διάθεση και επικοινωνία με τους υπόλοιπους νομούς.

Και ο χώρος της Ολυμπίας προσφέρεται γι’αυτό γιατί, όπως ξέρετε όλοι, στους ολυμπιακούς αγώνες σταματούσαν τα πάντα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και προσπαθούμε να επαναφέρουμε την εκεχειρία και πάλι και προς τούτο μπορούμε να ενσωματώσουμε τις προτάσεις μας για το νόημα της υπογραφής αυτού του πρώτου πρωτοκόλλου στην Ολυμπία.

Νομίζω ότι ανοίγονται οι δρόμοι, όχι μόνο οι δρόμοι των προγραμμάτων αλλά και οι δρόμοι της συνεργασίας των Πανεπιστημίων. Ο αντιπρύτανης ο κ. Αγγελόπουλος έχει δει πολύ ζεστά το θέμα και το λέω μετά λόγου γνώσεως ότι, τουλάχιστον, στο επίπεδο της προετοιμασίας που είχαμε για την εκδήλωση θα αναλάβει μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για να συνδέσουμε τα πανεπιστήμια τα δικά μας τα οποία είναι πανεπιστήμια ισχυρά, σας πληροφορώ, το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι από τα κορυφαία τεχνολογικά ιδρύματα στον κόσμο με σοβαρές διακρίσεις όπως και άλλα πανεπιστήμια και της Ιταλίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας έχουν ένα ιδιαίτερο δίκτυο ούτως ώστε και αυτές οι ανταλλαγές να γίνουν συστηματικές. Τι καλύτερο για την Αδριατική είναι κάποιος να τελειώσει τις σπουδές του στην Πάτρα, να κάνει μεταπτυχιακό στη Σλοβενία και να κάνει διδακτορικό στην Κροατία .

Νομίζω αυτό είναι το καθήκον μας και θα καταφέρουμε να ενσωματώσουμε τους λαούς μεταξύ τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Giampieri και τον κ. De Vita υψηλά στελέχη του AIC FORUM, καθώς και την Eleonora Trammannoni από την γραμματεία του AIC FORUM και την κα Σασσάλου Αντωνία, ειδική σύμβουλο του Επιμελητηρίου Ηλείας, οι οποίες είναι αυτές που έτρεχαν όλο αυτό τον καιρό σε μια κατά κάποιο τρόπο πολύ δύσκολη διαδικασία, την οποία πιστεύω διεκπεραιώσαμε με τον καλύτερο τρόπο.

Νομίζω ότι δείξαμε μια εικόνα πειστική των δυνατοτήτων των δικών μας και βέβαια εγώ θέλω να ευχαριστήσω από τη μεριά μου και τους άλλους δυο προέδρους των Επιμελητηρίων τον κ. Τσιχριτζή Παναγιώτη από την Αιτωλοακαρνανία, που έχει φιλοξενήσει δράσεις του φόρουμ πολλές φορές και τον κ. Μαρλαφέκα Πλάτωνα από την Αχαΐα η οποία είναι ένα μητροπολιτικό κέντρο για την περιοχή τη δική μας και νομίζω ότι προετοιμαζόμενοι θα μπορούμε να έχουμε πιο θετικά αποτελέσματα.

Βεβαίως όλους εσάς , τους συνεργάτες μου στο Επιμελητήριο, τον Δ/ντη μου και τα στελέχη τα οποία έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό σε μια εκδήλωση που την αγκάλιασε όλη η κοινωνία της Ηλείας και βέβαια πιστεύω η Ολυμπία θα μας συνοδεύει πάντα

Προηγούμενο Ανάλυση ανά κλάδο/προϊόν του εισαγωγικού εμπορίου κρατών, που βοηθά στη χάραξη στρατηγικής των ελλήνων εξαγωγέων – Προσθήκη 14 νέων χωρών
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας