Βράβευση Ομίλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου στα πλαίσια του Διεθνούς Διαγωνισμού Ανοικτής Καινοτομίας για τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Έργου «CREATIVE@HUBs»

Αγαπητοί Γονείς

Αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την εκδήλωση για τη λήξη του 1ου κύκλου μαθημάτων του Ομίλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου , ωστόσο ακόμα αναπολούμε τα μοναδικά συναισθήματα που μας χάρισαν οι λιλιπούτειοι προγραμματιστές , με τον ασύλληπτο ενθουσιασμό τους αλλά και τα υπέροχα χαμόγελά τους που πλημμύρισαν τις εγκαταστάσεις μας .

Με εφαλτήριο αυτή την πρώτη μας επαφή , ευελπιστούσαμε να έχουμε και στο μέλλον τη χαρά και την τιμή να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στις δραστηριότητες του Ομίλου. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ανάπτυξη , εφόσον δεν έχει υπόβαθρο την κατάλληλη εκπαίδευση και τη γνώση . Κάθε φορέας οφείλει να μεριμνά και για την ισχυρή παρουσία των παιδιών στην τοπική κοινωνία μας , ώστε να δημιουργούνται τόσο οι ευκαιρίες όσο κι ο απαραίτητος χώρος για να καταθέτουν τις προτάσεις , τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους  , με την καθαρή ματιά και την ορμητική φωνή της ηλικίας τους.

Η βράβευση του Ομίλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου , στα πλαίσια του Διεθνούς Διαγωνισμού Ανοικτής Καινοτομίας ,  που διεξήχθη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Έργου «CREATIVE@HUBs» του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy (EL-IT) 2014-2020 , αποτελεί επιβράβευση της εξαιρετικής προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον όμιλο από τους μαθητές υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ.Λαζαρόπουλου , ενώ ταυτόχρονα δίνει το έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και δράσεις.

Στο σημείο αυτό , οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε όμιλος ρομποτικής δημοτικού σχολείου σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας , και κατάφερε όχι μόνο να διακριθεί , αλλά να ανεβεί και στο βάθρο . Ο όμιλος ρομποτικής ξεπέρασε σημαντικότατα project , με ισχυρή παράδοση στον διεθνή αγροδιατροφικό τομέα , που επικεντρώνονται και διεκδικούν διακαώς τα συγκεκριμένα βραβεία . Ιδιαίτερα στην Ιταλία υπάρχει ετήσιο πλάνο που στοχεύει σε αυτές τις βραβεύσεις , για την εξωστρέφεια , την προβολή και την προώθηση των επιχειρήσεων του κλάδου .

Εκφράζοντας λοιπόν , για μια ακόμα φορά τα συγχαρητήρια μου προς τους μαθητές του Ομίλου, τον κ.Λαζαρόπουλο αλλά και σε εσάς τους γονείς για τη στήριξή σας , θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το Επιμελητήριο Ηλείας θα είναι αρωγός του Ομίλου σε κάθε του βήμα.  Ήδη ο υπεύθυνος των ευρωπαϊκών έργων του φορέα μας, έχει εξουσιοδοτηθεί να μελετά και να αναζητά project που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν και να εξελίξουν τα αντικείμενα του Ομίλου.

Κλείνοντας , αφού εκφράσουμε την ελπίδα , ώστε τέτοιες προσπάθειες ομίλων να έχουν αποτύπωμα στο μέλλον , και να υπάρχει μια ανάλογη εξέλιξη και στις υπόλοιπες ανώτερες εκπαιδευτικές βαθμίδες , σας ενημερώνουμε πως είμαστε σε συνεννόηση με τον κ.Λαζαρόπουλο για να πραγματοποιηθεί άμεσα μια ξεχωριστή εκδήλωση για την απονομή των επάθλων στους μαθητές , στα πλαίσια της επιτυχίας τους στον Διεθνή Διαγωνισμό Ανοικτής Καινοτομίας «CREATIVE@HUBs» .

 

 Μετά τιμής

Κωνσταντiνoς  Νικολούτσος 

        Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

 

Προηγούμενο Ενισχύσεις σε παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας, αχλαδιών, καπνού, κρόκου, σπαραγγιών και μελιού σε όλη την Επικράτεια
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας