Βραβεύτηκε στις Βρυξέλλες το Πυργιώτικο Λουκάνικο της εταιρίας Π. Μαλλιόπουλος

Βραβεύτηκε στις Βρυξέλλες το Πυργιώτικο Λουκάνικο της εταιρίας Π. Μαλλιόπουλος

loukaniko_a7c2dbcf640f737710f9aa561bdcbd6d_F1478419518.jpg

Στις 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Cercle Royal Gaulois των Βρυξελλών, η 12η ετήσια απονομή βραβείων γεύσης και ποιότητας από το International Taste & Quality Institute (ITQI) που έχει έδρα τις Βρυξέλλες. Εκεί διακρίθηκε και το γνωστό «Παραδοσιακό Πυργιώτικο Λουκάνικο» από την εταιρία Π. Μαλλιόπουλο στον Πύργο.

Το International Taste & Quality Institute, είναι μια διεθνή οργάνωση με την οποία συνεργάζονται 16 διεθνείς και εθνικές ομοσπονδίες chefs και sommeliers (κυρίως από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Γαλλία, τη Βρετανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, αλλά και διευρωπαϊκές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως οι Euro-Toques, World Master Chefs Society, Nordic Chefs Association και Association de la Sommellerie Internationale). Τα τυποποιημένα / συσκευασμένα προϊόντα που συμμετέχουν κάθε χρόνο από αριθμό χωρών από ολόκληρο τον κόσμο υποβάλλονται σε «τυφλή» επί εξαήμερο γευσιγνωσία από ομάδα 120 ειδικών που προέρχονται από τις συνεργαζόμενες με το ITQI ομοσπονδίες. Τα προϊόντα δεν συγκρίνονται μεταξύ τους, αλλά κρίνονται επί τη βάσει των γευστικών και ποιοτικών τους χαρακτηριστικών. Από τα προϊόντα που υποβάλλονται σε δοκιμασία, επιλέγεται περίπου το 60% και βραβεύεται με διακρίσεις ενός, δύο ή τριών αστέρων, ανάλογα με τα αποτελέσματα των ως άνω γευστικών δοκιμών.

Φέτος υπήρξε, όπως και το 2015, εξαιρετικά υψηλός αριθμός ελληνικών προϊόντων που βραβεύθηκαν. Από την χώρα μας το 2016 βραβεύθηκαν 106 προϊόντα μαζι με αυτά και το Παραδοσιακό Πυργιώτικο λουκάνικο από την εταιρεία Π. Μαλλιόπουλος (Πύργος Ηλείας, 2 αστέρια)    

Οι υπεύθυνοι του International Taste & Quality Institute, τονίζουν την σημασία που έχει για ένα προϊόν και μία παραγωγό επιχείρηση η υποβολή του στην διαδικασία δοκιμασίας και η βράβευσή του για την διεθνή αναγνώρισή του – σε ευρωπαϊκό τουλάχιστον – επίπεδο. Εάν κρίνουμε από την συμμετοχή στην διαδικασία δοκιμασίας πληθώρας προϊόντων, περιλαμβανομένων και προϊόντων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, αλλά και το αυξανόμενο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν Έλληνες παραγωγοί και εξαγωγείς, συμπεραίνεται ότι η διάκριση στο πλαίσιο του International Taste & Quality Institute αποτελεί ένα πρόσθετο «διαβατήριο» για τυχόν ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών στην διεθνή αγορά.

Πηγή: www.ilialive.gr

Προηγούμενο Μεγάλη διεθνής διάκριση για την ΗΛΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας (iTQi) ήρθαν ως επιστέγασμα της εικοσαετούς επιτυχημένης λειτουργίας της εταιρίας.
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας