Γενική Συνέλευση ΚΕΕΕ: Οι επικείμενες εκλογές, η νέα κυβέρνηση και οι προτεραιότητες για το επιχειρείν

Στην Έδεσσα, για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, βρέθηκαν εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μαΐου. Τις εργασίες της Συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους – μεταξύ άλλων – ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν η βουλευτής Πέλλης, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρώην ευρωβουλευτής, κ. Κώστας Χρυσόγονος. Επίσης, συνδέθηκε διαδικτυακά και απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Τσακίρης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις δράσεις οι οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.  Ο κ. Σχοινάς, απευθυνόμενος στον επιχειρηματικό κόσμο, τόνισε: «Σε μια περίοδο όπου για πρώτη φορά τα θέλω της Ελλάδας είναι πλήρως σταθμισμένα με τα πρέπει της Ευρώπης, η χώρα – κράτος και ιδιώτες – μπορούν  όχι μόνο να συγχρονιστούν αλλά και να συνεργαστούν», ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στο ρόλο των επιχειρήσεων ως μοχλό ανάπτυξης. Ο κ. Καραγιάννης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μίας σταθερής κυβέρνησης, ώστε να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Η επιμελητηριακή κοινότητα δέχτηκες τις ευχές του κ. Τζιτζικώστα για επιτυχημένες εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής αναφέρθηκε αναλυτικά στις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες της τοπικής οικονομίας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα και την ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας, κ. Ιορδάνη Τσώτσου, και την ομιλία του προέδρου της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννη Μασούτη. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών και τις προτεραιότητες τις οποίες πρέπει να θέσει η νέα κυβέρνηση. «Τα προηγούμενα χρόνια ο επιχειρηματικός κόσμος αγωνίστηκε, πάλεψε, μάτωσε. Επιβιώσαμε και σταθήκαμε στα πόδια μας, με τεράστιο κόστος – οικονομικό και ψυχικό. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε πάλι μπροστά. Αυτή τη δυνατότητα οφείλει να μας εξασφαλίσει η επόμενη κυβέρνηση». Ο κ. Τσώτσος από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα και να χρησιμοποιηθούν αναπτυξιακά εργαλεία, τα οποία θα εξασφαλίσουν ένα θετικό οικονομικό κλίμα για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Μασούτη παρατίθεται παρακάτω:

«Τι αναμένει ο κόσμος των επιχειρήσεων από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου – ποιο είναι το διακύβευμα και ποιες οι προτεραιότητες για το επιχειρείν.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 21ης Μαΐου – με εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να απαιτηθεί και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στις αρχές Ιουλίου. Αυτό που αναπόφευκτα απασχολεί την αγορά, είναι το τι θα φέρει η επόμενη μέρα. Ο βαθμός πολιτικής αβεβαιότητας είναι σαφώς αυξημένος.

Το ερώτημα είναι πόσο θα διατηρηθεί αυτή η αβεβαιότητα. Και – κυρίως – πώς θα επηρεάσουν οι πολιτικές εξελίξεις την πορεία της οικονομίας στο επόμενο διάστημα. Ποια θα είναι η προσέγγιση της νέας κυβέρνησης – όποια κι αν είναι αυτή – στα θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

Η αίσθηση που υπάρχει – και αποτυπώνεται και στις εκτιμήσεις των ξένων οίκων – είναι ότι δεν θα έχουμε τις ανατροπές και τις εντάσεις, που βιώσαμε στις αναμετρήσεις της μνημονιακής περιόδου…………………………………….

Συνέχεια της ομιλίας στο παρακάτω link 

 

Γενική Συνέλευση ΚΕΕΕ στην Έδεσσα 5 & 6 Μαΐου 2023

Προηγούμενο Ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση του νέου στεγαστικού προγράμματος για τους νέους και τα νέα ζευγάρια «Σπίτι μου»
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας