ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Του έργου: «PROMOTION OF NATURAL & CULTURAL HERITAGE TO DEVELOP SUSTAINABLE TOURISM IN PROTECTED AREAS»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

5555_F1479816926.jpg

 

Του έργου: «PROMOTION OF NATURAL & CULTURAL HERITAGE TO DEVELOP SUSTAINABLE TOURISM IN PROTECTED AREAS»

Project Acronym:PRONACUL

Το Επιμελητήριο Ηλείας συμμετέχει στο Διακρατικό Επιδοτούμενο Πρόγραμμα «Αδριατικής-Ιονίου» (AdriaticIonian) με το ακρωνύμιο: PRONACUL 

Το εταιρικό σχήμα περιλαμβάνει τους κάτωθι :

  1. Οργανισμός Περιφερειακής Ανάπτυξης Zasavje, Σλοβενία (Επικεφαλής του έργου).
  2. Lag Eastern Venice VeGAL, Ιταλία.
  3. Rijeka Tourist Board, Κροατία.
  4. Επιμελητήριο Ηλείας, Ελλάδα.
  5. Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Ελλάδα.
  6. Entrepreneurship and Business Association LiNK, ΒοσνίαΕρζεγοβίνη.
  7. University of Novi Sad, Faculty of Sciences, Σερβία.
  8. Public Institution “Agency for Development of Small and Medium Enterprises of City of Trebinje, ΒοσνίαΕρζεγοβίνη.
  9. Zagreb County Tourist Board, Κροατία.
  10. Municipality of Raška,Σερβία.
  11. Metropolitan City of Bologna, Ιταλία.
  12. Centre for the promotion of entrepreneurship Piran Ltd, Σλοβενία.

 

Σύντομη περιγραφή του έργου

Σκοπός του έργου Pronacul, είναι η ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού σε προστατευόμενες περιοχές μέσω της προώθησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg ADRION 2014-2020.

Το έργο PRONACUL δίνει έμφαση στην ιδέα για την προώθηση και τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και στην υποστήριξη της ανάπτυξης διακρατικών στρατηγικών για την από κοινού προώθηση συντονισμένων δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής με σκοπό να αποτελέσει έναν νέο και ελκυστικό τουριστικό προορισμό. 

Στις περιοχές των εταίρων του έργου υπάρχουν σημαντικά αξιοθέατα πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία προστατεύονται από την UNESCO ή το Δίκτυο Natura 2000 ή πρόκειται να αποτελέσουν προστατευόμενα αξιοθέατα στις πιλοτικές περιοχές του PRONACUL.

Ο βασικός γενικός στόχος του έργου PRONACUL είναι να δώσει νέες ευκαιρίες γνώσης και να καταστήσει τους φορείς που σχετίζονται με τους τομείς της διαχείρισης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ικανούς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού στην περιοχή τους, αλλά και ευρύτερα στην Αδριατική.

Μέσω των δράσεων του έργου PRONACUL θα πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στην ανάπτυξη των νέων τουριστικών προϊόντων με σκοπό η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά να αποτελέσει ένα νέο προϊόν , δεδομένης ότι , στις προτεραιότητες του Προγράμματος ADRION είναι η προώθηση της βιώσιμης αξιοποίησης και διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ως μέσο ανάπτυξης στην περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου .

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης, της εφαρμογής και της προώθησης μιας κοινής μεθοδολογίας για τη διαχείριση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή της Αδριατικής που θα έχει ως βάση μια συλλογική προσέγγιση από τους εμπλεκόμενους φορείς. Η κοινή μεθοδολογία θα δοκιμαστεί και θα εφαρμοστεί αργότερα σε 15 πιλοτικές περιοχές. Η δραστηριότητα αυτή θα υποστηρίζεται από τη λειτουργία μιας κοινής πλατφόρμας (Virtual Chamber) η οποία θα αναπτυχθεί για την προώθηση της μεθοδολογίας και την εφαρμογή της και σε άλλες περιοχές της Αδριατικής.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, μεταξύ του εταιρικού σχήματος αλλά και των διαφόρων εμπλεκόμενων φορέων και ωφελούμενων, για την ορθή παρακολούθηση της προόδου του έργου καθώς και την ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών. 

Τέλος θα λάβουν χώρα, εκπαιδευτικές δράσεις ώστε να μεταδοθεί η κοινή μεθοδολογία και το ενιαίο σχέδιο δράσης με σκοπό την ανάδειξη και την ανάπτυξη του τουρισμού στις περιοχές της Αδριατικής αλλά και τη βελτίωση της διαχείρισης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στις προστατευόμενες περιοχές. 

Το έργο θα διαρκέσει συνολικά 30 μήνες 

 

Για το Επιμελητήριο Ηλείας

 

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Προηγούμενο Από 23/06/2021 η υποβολή προγραμμάτων σύγχρονης εξ αποστάσεως (e-learning) επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ 0,06 έτους 2021
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας