Δεύτερη συνάντηση της ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Incuba – Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες (Cross Border agrifood incubators)”.

DSC_0021_F1106523064.JPG

Με στόχο την αποτίμηση της έως τώρα πορείας του έργου, τον συντονισμό της δράσης των συνεργαζόμενων εταίρων και τη διασφάλιση της όσο το δυνατόν αρτιότερης και αποτελεσματικότερης υλοποίησης των προβλεπόμενων δράσεων, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 08 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας, η δεύτερη συνάντηση της ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Incuba – Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες (Cross Border agrifood incubators)”.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ.Κωνσταντίνος Νικολούτσος. Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση θερμοκοιτίδων με βασικό προσανατολισμό την υποστήριξη επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα γενικότερα και την μετατροπή καινοτόμων ιδεών σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες .

Το έργο με το ακρωνύμιο INCUBA υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος (INTERREG V-A) GREECE-ITALY (EL-IT) 2014 -2020 , και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (85%) και από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (15%) , εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα” και έχει ως γενικό στόχο να υποστηρίξει τη δημιουργία, την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και τη διεθνοποίηση νεοφυών επιχειρήσεων και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής.

Επικεφαλής Εταίρος του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ το εταιρικό σχήμα περιλαμβάνει ακόμα 4 φορείς, το Επιμελητήριο Ηλείας, το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπάρι (Ιταλία), την Περιφερειακή Υπηρεσία Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Απουλίας (Ιταλία) και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μπάρι (Ιταλία). Επίσης, συμμετέχουν χωρίς προϋπολογισμό ως συνδεδεμένοι εταίροι το Επιμελητήριο Αχαΐας και η Περιφέρεια Απουλίας – Τμήμα Γεωργικής Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Προστασίας (Ιταλία).

 

Με τιμή

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Πώς “γλίτωσαν” από τους δασμούς των ΗΠΑ το ελαιόλαδο και οι βρώσιμες ελιές
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας