Δηλώσεις του Προέδρου Επιμελητηρίου Ηλείας για το Πάτρα – Πύργος

Δηλώσεις του Προέδρου Επιμελητηρίου Ηλείας για το Πάτρα – Πύργος

 

PAP_8283_F465819933.JPG

 

Η θετική απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης για την Εσωτερική Αγορά (DG Grow) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ένα σημαντικό θετικό βήμα για την επανέναρξη και ολοκλήρωση του έργου ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ.

Αναμένουμε την απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού DG Competition, και την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος του Υπουργείου για έναρξη μέσα στο Ά εξάμηνο του 2021 και ολοκλήρωση το 2024.

Το Επιμελητήριο Ηλείας υποστήριξε απ΄το 2011 σταθερά και αταλάντευτα την αντιμετώπιση του έργου ως ενιαίου, ενώ ήταν αντίθετο στην κατάτμηση του έργου, μοναδική πρακτική σε όλη την Ελλάδα για έργα τέτοιου μεγέθους και σημασίας.

Κορυφαίο αρνητικό παράδειγμα ο δρόμος Αμφιλοχία – Βόνιτσα που έχει βαλτώσει εδώ και πολλά χρόνια.

Ταυτόγχρονα επισημάναμε την αντιμετώπιση του άξονα Ε65 ( Λαμία – Δομοκός ) ως ενιαίο έργο, σε πλήρη αντίθεση με ότι προσπάθησαν να εφαρμόσουν στο Πάτρα – Πύργος.

Από το Υπουργείο Υποδομών ζητάμε την προετοιμασία των διαδικασιών ώστε μόλις ληφθεί η απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού να υλοποιηθούν άμεσα οι σχετικές συμβάσεις και να γίνει έναρξη των εργασιών.

Η Ηλεία πλήρωσε πολύ ακριβά τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε μεταφορικό έργο την απουσία σύγχρονων μεταφορικών υποδομών.

Από την Κυβέρνηση ζητάμε να επιταχύνει και ενδεχόμενα να συντομεύσει τον χρόνο παράδοσης ενώ παράλληλα να σχεδιάσει έγκαιρα την ευρεία παράκαμψη Πύργου , που θα συνδέσει το έργο με την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα για να ολοκληρωθεί ο κυκλοφοριακός δαχτύλιος Πελοποννήσου.

Από την αντιπολίτευση ζητάμε να στηρίξει κάθε προσπάθεια για την βέλτιστη εξέλιξη του έργου.

Με εκτίμηση,

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Προηγούμενο Γ. Ν. Ζακύνθου Διενέργεια Συνοπτικού Διαγωνισμού για αναλύσεις Νερού του Γ.Ν.Ζ.
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας