Διδασκαλία 24 ξένων γλωσσών από το ΕΚΠΑ

Διδασκαλία 24 ξένων γλωσσών από το ΕΚΠΑ

 

 

2_F1236343435.jpg

 

Ενα πολυκέντρο ξένων γλωσσών με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ιπποκράτους 7. Συγκεκριμένα, διδασκαλία 24 ξένων γλωσσών σε φοιτητές όχι μόνο του ΕΚΠΑ αλλά και άλλων ελληνικών ΑΕΙ, σε εργαζομένους ή άλλους ενδιαφερόμενους, προγράμματα μετάφρασης και ορολογίας, καθώς και κάποια ειδικά προγράμματα προσφέρονται από το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών, μια ανεξάρτητη εκπαιδευτική μονάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

«Τα προγράμματα χαρακτηρίζονται από το κύρος, την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει το ΕΚΠΑ, με δεδομένο άλλωστε ότι το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών λειτουργεί εδώ και δεκαετίας με εγνωσμένο έργο», παρατήρησε στην «Κ» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, Εξαρχής σκοπός ήταν η διδασκαλία των ξένων γλωσσών, η οποία ωστόσο για πολλά χρόνια περιορίστηκε στη διδασκαλία των ευρύτερα ομιλουμένων, δηλαδή των αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών και ιταλικών, και κατόπιν προστέθηκαν τα ισπανικά και τα ρωσικά. 

Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής του ΕΚΠΑ Δημήτρη Καραδήμα, στο Διδασκαλείο διδάσκονται 24 γλώσσες, με ξεχωριστά τμήματα για όλα τα επίπεδα γλωσσομάθειας: αγγλική, αλβανική, αραβική, βουλγαρική, γαλλική, γερμανική, δανική, ιαπωνική, ινδική (Hindi), ισπανική, ιταλική, κινεζική, κορεατική, νορβηγική, ολλανδική, περσική, πολωνική, πορτογαλική, ρωσική, σερβική, σουηδική, τουρκική, τσεχική και φινλανδική. Επιπλέον, προσφέρονται ειδικά προγράμματα για όποιον επιθυμεί να εξειδικευθεί σε κάποια γλώσσα, π.χ. στη μετάφραση, τη νομική ορολογία κ.ά. 

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο προϊστάμενος του Διδασκαλείου, το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος τα προγράμματά του παρακολούθησαν 2.524 σπουδαστές. Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών χορηγεί βεβαίωση σπουδών σε όσους ολοκληρώνουν επιτυχώς την παρακολούθηση του τμήματος. Επίσης, στόχος του Διδασκαλείου είναι η επιτυχία των σπουδαστών στις εξετάσεις για την απόκτηση αναγνωρισμένων τίτλων γλωσσομάθειας. Στον τομέα αυτόν η επιτυχία των προσεγγίζει το 100%. 

Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 19 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου. Το συνολικό κόστος κυμαίνεται ανάλογα με το επίπεδο του προγράμματος από 300 έως 400 ευρώ για τους φοιτητές ΑΕΙ, και από 400 έως 580 ευρώ για τους υπόλοιπους σπουδαστές του προγράμματος. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.didaskaleio.uoa.gr.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο Ανακοίνωση παράτασης προθεσμίας 1ης πρόκλησης δημοσίων επενδύσεων της Προτεραιότητας 4 επιχειρησιακού προγράμματος «αλιεία & θάλασσα 2014 -2020»
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας