Εκδήλωση προώθησης και προβολής εισαγόμενων στην Ιαπωνία ελληνικών προϊόντων τροφίμων, από την δημοφιλέστερη σχολή μαγειρικής, την φημισμένη Hatori Nutrition College

Εκδήλωση προώθησης και προβολής εισαγόμενων στην Ιαπωνία ελληνικών προϊόντων τροφίμων, από την δημοφιλέστερη σχολή μαγειρικής, την φημισμένη Hatori Nutrition College

 

 

4_F798708660.jpg

 

Χώρα αναφοράς:ΙΑΠΩΝΙΑ

Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (Αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού)

Εκδήλωση προώθησης και προβολής των εισαγόμενων στην Ιαπωνία ελληνικών προϊόντων τροφίμων, ιδίως των ελληνικών προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης τα οποία προστατεύονται στο πλαίσιο της Συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας, πραγματοποιήθηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2019, στην δημοφιλέστερη σχολή μαγειρικής της Ιαπωνίας, το φημισμένο Hatori Nutrition College, με παράδοση 300 ετών, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Τόκυο 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να βοηθήσει τους εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων διατροφής, να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο πλέον αναγνωρισμένο δίκτυο υψηλού επιπέδου καταναλωτών και διαμορφωτών τάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο επικοινώνησε με όλους τους Ιάπωνες εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πλήρως και εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεργασίας με την πλέον φημισμένη σχολή μαγειρικής της Ιαπωνίας. 

Η δημιουργία ελληνικών εδεσμάτων μπροστά στην κάμερα, με ταυτόχρονη απ΄ ευθείας on line μετάδοση σε δίκτυο συνδρομητών, από έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους στην Ιαπωνία Σέφ, η προβολή της κάθε λεπτομέρειας που προσθέτει στην ιδιαιτερότητα της γεύσης και της ποιότητας των ελληνικών εδεσμάτων, στις γιγαντοοθόνες του πλέον ειδικευμένου αμφιθεάτρου διδασκαλίας μαγειρικής στην Ιαπωνία και μέσω αυτών σε όλους τους διαδικτυακούς συνδρομητές της εν θέματι Σχολής, η προβολή από τον ίδιο τον κ. Hattori όλων των ελληνικών προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή των ελληνικών εδεσμάτων, δημιούργησαν ιδιαίτερη αίσθηση στους παριστάμενους αλλά και στους διαδικτυακούς τηλεθεατές. 

Η εκδήλωση αφορούσε κυρίως gourmet δημιουργίες σε ένα εντυπωσιακό menu το οποίο αξιοποιούσε ποιοτικά αυθεντικά ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, φέτα, μαστίχα σε διάφορους συνδυασμούς και ελληνικό κρασί. 

Ιδιαίτερα εντυπωσίασε η παρουσίαση από τον υπογράφοντα, της χώρας μας ως χαρακτηριστικού εξαγωγέα ευρωπαϊκών προϊόντων Γεωγραφικών Ενδείξεων, υψηλού καταναλωτικού προφίλ, δεδομένου ότι αξιοποιήσαμε το σχετικού βίντεο της ΕΕ (https://twitter.com/EUinJapan/status/1126319904263688195 ) με το οποίο προβάλλεται η χώρα μας ως η αντιπροσωπευτική ευρωπαϊκή χώρα εξαγωγής στην Ιαπωνία ευρωπαϊκών προϊόντων Γεωγραφικών Ενδείξεων (https://twitter.com/Trade_EU/status/1121378273680920577), το οποίο έχουμε εξασφαλίσει από τον Φεβρουάριο 2019, χάρη στους επιτυχείς χειρισμούς του γραφείου ΟΕΥ Τόκυο που είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν ανταγωνιστικές χώρες και να προβληθεί μόνο η χώρα μας και η Ιταλία, από τον λογαριασμό Tweeter της DG TRADE . 

Πηγή: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο

Προηγούμενο Open Schools Journal for Open Science: Ένα επιστημονικό περιοδικό για μαθητές διαθέσιμο στην πλατφόρμα eJournals του ΕΚΤ
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας