«Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού»

«Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού»

 

89_F998137318.jpg

 

Σχετ.: Έγγραφο Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βερολίνου με ΑΠ 659/26.03.2020

 

Σας γνωρίζουμε, σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας στο Βερολίνο, ότι, εφόσον η παρούσα κρίση έχει διάρκεια, και επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα και στη βιομηχανία τροφίμων, σε χώρες, οι οποίες πλήττονται σε βαρύτερο βαθμό, από την Ελλάδα (π.χ. Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), τα κενά, τα οποία, ενδεχομένως, να παρουσιαστούν στην τροφοδοσία της γερμανικής αγοράς με προϊόντα τους, να αποτελούν μία ευκαιρία υποκατάστασης των εξαγωγικών μεριδίων αγοράς αυτών των χωρών.

Ειδικότερα, βάσει πληροφοριών που συνέλεξε το Γραφείο ΟΕΥ Βερολίνου από επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στον κλάδο των τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, ενδεχομένως, να παρουσιαστούν προοπτικές διεύρυνσης των εξαγωγικών μας μεριδίων για προϊόντα τροφίμων, όπως: ελαιόλαδα, βρώσιμες ελιές, αρτοπαρασκευάσματα, ζυμαρικά, ιχθυηρά, λαχανικά και φρούτα.

Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε από το Γραφείο ΟΕΥ Βερολίνου.

 

Ο Διευθυντής

 

Αντώνιος Κατεπόδης

Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Βερολίνου

Προηγούμενο Συμπληρωματικά μέτρα για τη μεταφορά επιβατών προς αποφυγή διασποράς του ιού COVID-19 Εγκύκλιος για την κατάθεση πινακίδων από Τουριστικά Λεωφορεία
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας