Επιχειρηματικός Οδηγός Βουλγαρίας

Επιχειρηματικός Οδηγός Βουλγαρίας

578_F15309.jpg

Η προσέλκυση ξένων επενδυτών αποτελεί βασική προτεραιότητα της Βουλγαρίας , η oποία έχει μεταρρυθμίσει τόσο την επενδυτική όσο και τη φορολογική της νομοθεσία, ώστε να καταστεί πιο ελκυστική.

Στο Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας η χώρα κατετάγη 55η για το 2015, κερδίζοντας 5θέσεις μέσα σε μια διετία.

Σύμφωνα με τον ως άνω δείκτη, παρά την προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και το χαμηλό πληθωρισμό, τη δυναμικότερη ανάπτυξη εμποδίζουν η γραφειοκρατία, τα φαινόμενα διαφθοράς και η προβληματική λειτουργίας του δικαστικού συστήματος.

Η Βουλγαρία κατετάγη 54η στοδιεθνή δείκτη ανταγωνιστικότητας2014 –2015 (κερδίζοντας 8 θέσεις μέσα σε μια διετία) , με τους ερωτώμενους να εντοπίζουν, πέρα των ανωτέρω, προβλήματα στη ν εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης, στην έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού αλλά και κυβερνητική αστάθεια/εφαρμογή μη συνεπών πολιτικών.

Στην έρευνα DoingBusiness 2015 της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Βουλγαρία καταλαμβάνει την 36η θέση μεταξύ 183 χωρών στο δείκτη ευκολίας επιχειρηματικής δράσης,έχοντας κερδίσει δύο θέσεις σε σχέση με το 2014.

Σημειώνεται ότι στον επιμέρους δείκτη για την έναρξη επιχείρησης η Βουλγαρία καταλαμβάνει την 49η θέση (έναντι της 65ης πριν από 2 χρόνια), ενώ η Ελλάδα την 52η(έναντι της 36ης πριν από 2 χρόνια).

Επιφορτισμένη με το κύριο βάρος υποστήριξης της κυβερνητικής επενδυτικής πολιτικής είναι η InvestBulgariaAgency(Web: http://www.investbg.government.bg/).

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της ως άνω αρχής είναι να υποστηρίζει τις ξένες επιχειρήσεις τις επενδυτικές τους προσπάθειες στη Βουλγαρία.

Περισσότερα στον συνημμένο Οδηγό

Πηγή: Έκδοση Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σόφιας

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο «ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ» – Νέος ιστότοπος της ευρωπαϊκής επιτροπής
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας