ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΟΥΣ 2023(έτους 2022) – Η οικονομία των ΗΠΑ και οι διμερείς οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ: ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΕΥ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ, ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ, ΣΙΚΑΓΟΥ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΓΡ. ΟΕΥ ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ)
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής / ΗΠΑ είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα παγκοσμίως, μετά τη Ρωσία και τον Καναδά, με συνολική επιφάνεια 9.826.675 τ. χλμ. Περιλαμβάνει πενήντα Πολιτείες και μια ομοσπονδιακή περιφέρεια (District of Columbia / DC), ενώ κατέχει αρκετά εδάφη στον Ειρηνικό και την Καραϊβική (1).
Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Washington DC.
Ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι 334.954.750 κάτοικοι (2), στην 3η θέση παγκοσμίως, μετά την Κίνα και την Ινδία. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συγκεντρώνεται στον Νότο των ΗΠΑ (127.346.029 ή 38,4% του πληθυσμού), αν και πολυπληθέστερη Πολιτεία είναι η California στη Δυτική Ακτή (39,029,342).
Σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν έχει καθορισθεί επίσημη γλώσσα, ενώ η αγγλική είναι η de facto γλώσσα της χώρας και χρησιμοποιείται περίπου από το 78% του πληθυσμού, ακολουθούμενη από την ισπανική που χρησιμοποιείται από το 13% περίπου του πληθυσμού (3).
Το Πολίτευμα της χώρας είναι Ομοσπονδιακή Προεδρική Συνταγματική Δημοκρατία. Παράλληλα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, λειτουργούν πολιτειακές κυβερνήσεις, οι οποίες διαθέτουν βαθμό αυτονομίας έναντι της ομοσπονδιακής. Το νομικό σύστημα, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, είναι βασισμένο στο αγγλικό δίκαιο, όπως και σε πολιτειακό εκτός από την Πολιτεία Λουϊζιάνα ………………………………………………………….
Δείτε την έκθεση στο παρακάτω link
Προηγούμενο Γ.Ν. Ηλείας (Ν.Μ. Πύργου): Περίληψη διακήρυξης για «ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ»
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας