Η Ελευσίνα, η Τιμισοάρα και το Βέσπρεμ είναι οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2023

Η Ελευσίνα, η Τιμισοάρα και το Βέσπρεμ είναι οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2023

 

 

european-capitals-of-culture-2023_F770627635.png

 

Η Ελευσίνα, η Τιμισοάρα της Ρουμανίας και το Βέσπρεμ της Ουγγαρίας φέρουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2023. Έρχονται έτσι να προστεθούν στις πάνω από 60 πόλεις από όλη την ΕΕ, και όχι μόνο, που έχουν διατελέσει Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης έως σήμερα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, οι φετινές Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης θα προσφέρουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, εκθέσεων και παραστάσεων.
 

Ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση παράδοσης στο Μουσείο Ακρόπολης, στο πλαίσιο της οποίας θα διαβαστεί γραπτή δήλωση της Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν και οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες του 2022: Ες-σιρ-Αλζέτ (Λουξεμβούργο), Κάουνας (Λιθουανία) και Νόβι Σαντ (Σερβία).
 

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αναδεικνύει τον πλούτο και την πολυμορφία των πολιτισμών της Ευρώπης, δίνει ώθηση στον βιώσιμο τουρισμό και προωθεί την ανάπτυξη των πόλεων μέσω του πολιτισμού. Έχει επίσης μακροπρόθεσμο θετικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο για τις πόλεις και για τις γύρω περιοχές. Για να επιλεγούν, οι πόλεις πρέπει να καταρτίσουν ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με ισχυρή ευρωπαϊκή διάσταση, το οποίο να δίνει έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των κατοίκων και των κοινοτήτων τους.
 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Πηγή: https://greece.representation.ec.europa.eu/

Προηγούμενο “Καλάθι του Nοικοκυριού”: Στο 92% των προϊόντων οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 10η εβδομάδα εφαρμογής του
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας