Η πολιτιστική κληρονομιά ως εφαλτήριο ανάπτυξης και ανάδειξης της Ηλειακής επιχειρηματικότητας

Η πολιτιστική κληρονομιά ως εφαλτήριο ανάπτυξης και ανάδειξης της Ηλειακής επιχειρηματικότητας

 

 

Nikoloutsos-Karampatos_F333207498.jpg

 

 

Συνάντηση εργασίας με τον Εκτελεστικό Δ/ντη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς», κ. Γιώργο Καραμπάτο, είχε την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, διευρύνοντας τον κύκλο επαφών του με φορείς διαχείρισης πολιτιστική κληρονομιάς στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου PRONACUL, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στο νομό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι προϋποθέσεις και δυνατότητες συμμετοχής του Επιμελητηρίου στην «Αλυσίδα Αξίας των Δρόμων της Ελιάς», με γνώμονα την στήριξη, μέσω του γαστρονομικού και θεματικού τουρισμού, των απομακρυσμένων περιοχών της Ηλείας και τη βελτίωση των προοπτικών βιώσιμης ανάπτυξης για την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η καλλιέργεια κλίματος εξωστρέφειας καθώς και η αναζήτηση συνεργατικών σχημάτων ανοίγουν το δρόμο σε ευκαιρίες ενίσχυσης της εξαγωγικής προσπάθειας και προβολής των επιχειρήσεων του νομού, χαρακτηρίζοντας τους «Δρόμους της Ελιάς», μιας πρωτοβουλίας που έχει αναγνωριστεί ως “Μεγάλη Πολιτιστική Διαδρομή” από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

 

Στη φωτογραφία διακρίνονται, από τα αριστερά προς τα δεξιά, οι κκ Καραμπάτος και Νικολούτσος

Προηγούμενο Παράταση αιτήσεων έως 28/12 για το πρόγραμμα 3.220 νέων επιχειρηματιών 30-45 ετών σε 6 περιφέρειες με επιχορήγηση 14.800 €
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας