Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας για τις ορθές πρακτικές καλλιέργειας και ελαιοποίησης!

Το Επιμελητήριο Ηλείας διοργάνωσε, το Σάββατο 01 Απριλίου 2023, ημερίδα με θέμα «Ορθές Πρακτικές Καλλιέργειας και Ελαιοποίησης», με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών του κλάδου για την αναγκαιότητα των ορθών πρακτικών στη διαχείριση των ελαιώνων και την επεξεργασία του ελαιολάδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου ΣΠΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας, καταγράφοντας μεγάλη συμμετοχή από κοινό, εκπροσώπους του ελαιοκομικού τομέα και επιστημονικούς συνεργάτες.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, έγιναν παρουσιάσεις από τους κκ. Νικόλαο Κουτσούκο, Πρόεδρο Σχολείου Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας, Αντώνη Παρασκευόπουλο, Διευθυντή ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Νικόλαο Αθανασόπουλο , Προέδρο Α.Σ. ΕΛΑΙΩΝΑΣ Γαργαλιάνοι, Γιώργο Κόκκινο, Πρόεδρο ομάδας παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ, οι οποίοι εστίασαν στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης του ελαιοκομικού τομέα και τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο οποίος στην εισαγωγική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην πάγια θέση του φορέα για την αντιμετώπιση της Πελοποννήσου ως ενιαίου χώρου, με όχημα, μεταξύ άλλων, και το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, ενώ ανέδειξε τη σημασία της ελαιοπαραγωγής και στο θέμα της διατροφικής επάρκειας της χώρας, για το οποίο ο φορέας έχει κρούσει εδώ και 2 χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Νικολούτσος δεσμεύτηκε πως οι προσπάθειες του Επιμελητηρίου για την ποιοτική αναβάθμιση της Ηλειακής επιχειρηματικότητας θα συνεχιστούν και σε θέματα όπως η συσκευασία, το branding και οι εξαγωγές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στις συνεχείς προσπάθειες του φορέα να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αναφέροντας ως παράδειγμα την συμμετοχή στην πρόσφατη έκθεση Food Expo, όπου το Επιμελητήριο Ηλείας αποτέλεσε το μοναδικό επιμελητήριο από ολόκληρη τη χώρα που τοποθέτησε μαζί το ελαιόλαδο και τον οίνο, ως κορυφαία δείγματα της Ηλειακής αλυσίδας αξίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ηλείας κκ Ανδρέας Νικολακόπουλος(ΝΔ) και Διονύσιος Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ), ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, κ. Λευτέρης Βαρουξής.

Προηγούμενο Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιολογικής Γεωργίας – Αιτήσεις έως και την 14η Μαΐου 2023
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας