Μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Bridge Tank συγκρίνει το ξέσπασμα του COVID-19 σε δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Flattening-the-Curve_F51915227.jpeg

 foto : http://www.thebridgetank.org/

Αυτή η πρωτοποριακή ανάλυση προσδιορίζει τις χώρες με τις καλύτερες και τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη, καθώς και τους λόγους πίσω από τις αντίστοιχες επιδόσεις τους στην εξομάλυνση της καμπύλης.

Η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Κάτω Χώρες και το Βέλγιο πλήττονται περισσότερο από το ξέσπασμα και προσπάθησαν να εξομαλύνουν αποτελεσματικά την καμπύλη. 

Αυτό εξηγείται κυρίως από την καθυστέρηση στην εφαρμογή κατάλληλων μέτρων κλειδώματος και κοινωνικής απόστασης. 

Η Γαλλία θα μπορούσε σύντομα να προσπεράσει την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να παρακολουθεί αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων. 

Η Ελλάδα είναι η χώρα με την καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη, ακολουθούμενη από την Τσεχία (Τσεχία) και τη Ρουμανία. 

Χάρη στα πρώιμα και αυστηρά μέτρα περιορισμού, κατάφεραν να ισοπεδώσουν την καμπύλη και να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού 

Η αντίθεση μεταξύ της Ελλάδας – η οποία ανέστειλε τα δημόσια γεγονότα και έκλεισε τα σχολεία πριν από τον εντοπισμό των πρώτων 100 υποθέσεων, και της Ισπανίας – η οποία έλαβε παρόμοιες αποφάσεις σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο της επιδημίας – είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. 

Η Γερμανία φαίνεται να είναι μια ακραία. Αν και τα μέτρα κλειδώματος έχουν εφαρμοστεί σχετικά αργότερα και όχι πλήρως, ο αριθμός των θανάτων δεν έχει φτάσει στα επίπεδα που συναντώνται από τους γείτονές του, αλλά εξακολουθεί να εξελίσσεται γρήγορα σε σχετικούς όρους. 

Ο Joel Ruet, πρόεδρος του Bridge Tank, δήλωσε: « Στη θάλασσα δεδομένων για το Covid-19, ξεχωρίζει ένας δείκτης: ο διπλασιασμός των θανάτων και οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Επιτρέπει τη μέτρηση του πόσο καλά οι χώρες ισοπεδώνουν την καμπύλη. Με εξαίρεση τη Γερμανία, βλέπουμε μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ ενός πρώιμου κλειδώματος και της επακόλουθης επιτυχίας στον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού. “

 

Διαβάστε και κατεβάστε την συνημμένη αναφορά (Αγγλικά) .

Πηγή: http://www.thebridgetank.org/

Προηγούμενο Όλα τα σημεία – κλειδιά για τα 800 ευρώ στους πληττόμενους επαγγελματίες
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας