Νέα βράβευση για τοπικά Ηλειακά προϊόντα στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης για το 2024

Με μεγάλη μας  χαρά ανακοινώνουμε την κατάκτηση δύο βραβεύσεων για την Ποτοποιία Μυλωνάς στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης για το 2024, ο οποίος διεξήχθη από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Το Gin Tribute κέρδισε το χρυσό βραβείο με βαθμολογία 91 και το Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς γλυκάνισο κέρδισε  το ασημένιο βραβείο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά  στον ίδιο διαγωνισμό, με βαθμολογία 89.

Το 2024 είναι η πρώτη χρονιά στην οποία υπάρχει κατηγορία διαγωνισμού GIN. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 952 δείγματα από Ελλάδα και Κύπρο.  Τα 72 αφορούν αποστάγματα, αμπελοοινικής προέλευσης (όπως τσίπουρο, βερμούτ), ούζο και τζιν.

Να σημειωθεί πως η κριτική επιτροπή αποτελείται από 6 τραπέζια των 5 γευσιγνωστών-κριτών, όπου ο/η πρόεδρος φέρει τον κορυφαίο παγκοσμίως τίτλο στον χώρο του κρασιού, Master of Wine ή Master Sommelier.

Πρόεδρος του Διαγωνισμού, ο πρώτος Μaster of Wine της Ελλάδας, ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μία προσωπικότητα διεθνούς υπόστασης στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλη η διαδικασία βαθμολόγησης του Διαγωνισμού διεξάγεται ηλεκτρονικά, με σύγχρονα μέσα και ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης, το οποίο και εγγυάται το αδιάβλητο των αποτελεσμάτων.

 

Προηγούμενο Πρόσκληση Συμμετοχής στην Έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» Τρίπολη 10 – 14 Απριλίου 2024.
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας