Οδηγός για εχθρούς και ασθένειες της ελιάς από την Afidol

Οδηγός για εχθρούς και ασθένειες της ελιάς από την Afidol

285_F198592319.jpg

H Γαλλική Διεπαγγελματική Ελαιολάδου (Afidol) εξέδωσε έναν οδηγό(στα Γαλλικά) στον οποίο περιγράφονται οι διάφοροι επιβλαβείς οργανισμοί και ασθένειες της ελιάς, οι μεθόδοι παρατήρησης, παρακολούθησης και ελέγχου, καθώς και η τεχνική συντήρηση των εδαφών, στην ολοκληρωμένη και βιολογική παραγωγή. Ο οδηγός απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες αγρότες.

Στον οδηγό, η Διεπαγγελματική εξηγεί ποια είναι η επίδραση αυτών των “φυσικών εχθρών” στην ανάπτυξη της ελιάς και αναλύει κάθε ένα από τα παράσιτα και τις ασθένειες.

Επίσης, περιγράφει λεπτομερώς πώς θα πρέπει να εφαρμόζονται οι φυτοϋγειονομικές θεραπείες, τις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουν οι αγρότες και τις υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώνουν σε αυτόν τον τομέα.

Εκτός των παρασίτων, σύμφωνα με την οργάνωση, η ανάπτυξη και η υγεία της ελιάς εξαρτώνται και από άλλους παράγοντες, όπως οι κλιματικές συνθήκες, οι ποικιλίες, ο τύπος άρδευσης, το περιβάλλον κ.α. Την τελευταία περίοδο ο ελαιώνας υπέφερε από τις πολύ αρνητικές για τον τομέα κλιματικές συνθήκες, που ευνόησαν τον κυριότερο “καταστροφέα” της ελιάς, τον δάκο.

Το αποτέλεσμα της περιόδου 2014/15 δεν έχει προηγούμενο: περίπου 2.000 τόνοι ελιές συλλέχθηκαν σε όλη τη γαλλική επικράτεια, σε σύγκριση με τους 4.400 τόνους που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια. Παρόμοια στοιχεία είχαν να καταγραφούν από τον δριμύ χειμώνα του 1956.

 

Δείτε συνημμένο τον σχετικό οδηγό.

Πηγή: http://www.olivenews.gr/

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Γραφείου ΟΕΥ Ν. Δελχί
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας