Οι ΜΜΕ δεν ανακάμπτουν όπως αναμένεται και η αβεβαιότητα αυξάνεται

Οι ΜΜΕ δεν ανακάμπτουν όπως αναμένεται και η αβεβαιότητα αυξάνεται

Το επιχειρηματικό κλίμα των ΜΜΕ σημειώνει 75,2%, ελαφρά πτώση κατά 0,9%

 

 

82566c7_F197843105.slide5-0x0.jpg

 

 

 

Ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος ΜΜΕ που παρουσιάστηκε σήμερα δείχνει ότι η ανάκαμψη των ΜΜΕ μπήκε σε αδιέξοδο. Τα αποτελέσματα του περασμένου εξαμήνου υστερούν σημαντικά πίσω από τις προσδοκίες και η αβεβαιότητα επικρατούσε στις προβλέψεις ακόμη και πριν την κρίση στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Salminen επεσήμανε ότι αποθαρρύνει την οικονομική περιστάσεις όπως η εξάπλωση των νέων μεταλλάξεων του Covid-19, η ενέργεια που βρυχάται.

Οι τιμές και οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, ήταν οι κύριοι λόγοι για την ασθενέστερη επιχείρηση αυτοπεποίθηση. Οι ΜΜΕ στον τομέα των υπηρεσιών έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από τον νέο Covid περιορισμοί το φθινόπωρο.

Παρουσιάζοντας τα κύρια ευρήματα του πιο πρόσφατου Βαρόμετρου ΜΜΕ που αναπτύχθηκε από την SMEunited Study Unit, Economic & Διευθυντής Δημοσιονομικής Πολιτικής Gerhard Huemer έδειξε ότι τα αποτελέσματα υστερούν πολύ προσδοκίες, ιδίως για τον κύκλο εργασιών και επενδύσεις. Επιπλέον, αυτός επεσήμανε ότι η έρευνα ήταν διεξήχθη πριν από την εισβολή του

Η Ουκρανία ξεκίνησε, και η πραγματική κατάσταση για το τρέχον εξάμηνο μπορεί να είναι άρτιος πιο ζοφερό από τις προσδοκίες παρουσιάζονται. Πράγματι, ήδη πριν από τον πόλεμο, η οι προοπτικές παρουσίασαν υψηλό επίπεδο αβεβαιότητα για τη μελλοντική πανδημία εξελίξεις, την πληθωριστική πίεση και την πιθανή συνέχιση της προσφοράς τριβές.

Ως εκ τούτου, η SMEunited συνιστά να επικεντρωθεί η εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική σχετικά με τη χαλάρωση των κυρώσεων στις ΜΜΕ και τη σταθεροποίηση των αγορών ενέργειας και προϊόντων Οι ΜΜΕ για να ξεπεράσουν την υψηλή αβεβαιότητα που προκάλεσε ο πόλεμος της Ουκρανίας και η συνεχιζόμενη κρίση Covid. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν ενίσχυση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ:

Natalia Richardson Υπεύθυνος Τύπου & Επικοινωνίας | pressoffice@SMEunited.eu | +32.2.285.07.18

Gerhard Huemer, Διευθυντής Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής | g.huemer@smeunited.eu

Η SMEunited είναι η ένωση βιοτεχνών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη με 65 μέλη οργανώσεις από περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Η SMEunited αντιπροσωπεύει την εθνική διατομεακή Craft και Ομοσπονδίες ΜΜΕ, ευρωπαϊκές οργανώσεις ΜΜΕ και συνδεδεμένα μέλη. Σε συνδυασμό, αντιπροσωπεύουμε περισσότερες από 22,5 εκατομμύρια επιχειρήσεις με περίπου 82 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη. SMEunited είναι αναγνωρισμένη εργοδοτική οργάνωση και Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Εταίρος. Η SMEunited ήταν παλαιότερα γνωστή ως UEAPME.

www.SMEunited.eu | Twitter: @SMEunited

Πηγή: https://www.smeunited.eu/

Προηγούμενο Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ :«Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών»
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας