ΟΟΣΑ: Μέτρηση της φορολογικής στήριξης για την έρευνας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση της καινοτομίας

Μέτρηση της φορολογικής στήριξης για την έρευνας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση της καινοτομίας

 

7_F398114733.jpg

 

 

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο βασίζονται όλο και περισσότερο στα φορολογικά κίνητρα για την προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Εκτός από τα μέτρα άμεσης στήριξης, όπως οι επιχορηγήσεις, οι κυβερνήσεις παγκοσμίως βασίζονται όλο και περισσότερο σε φορολογικά κίνητρα για την προώθηση της Ε&Α των επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης. Από το 2007, ο ΟΟΣΑ αναπτύσσει μεθοδολογίες μέτρησης και ανάλυσης για την παροχή ποιοτικών και στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση, το κόστος και τις επιπτώσεις των φορολογικών κινήτρων Ε&Α.

Τελευταία νέα, Απρίλιος 2021: Δημοσίευση της έκδοσης 2020 των προφίλ των χωρών φορολογικών κινήτρων Ε&Α του ΟΟΣΑ για το 2020 . Αυτά τα διευρυμένα προφίλ παρέχουν τις πιο ενημερωμένες διεθνώς συγκρίσιμες πληροφορίες – ποιοτικές και ποσοτικές – σχετικά με τον σχεδιασμό και το κόστος των διατάξεων φορολογικής ελάφρυνσης Ε&Α που χρησιμοποιούνται από τις χώρες για την παροχή κινήτρων για επιχειρηματική Ε&Α. Με βάση τους τελευταίους δείκτες κρατικής φορολογικής ελάφρυνσης για Ε&Α από τη βάση δεδομένων φορολογικών κινήτρων Ε&Α του ΟΟΣΑ, ηοποία επικαιροποιήθηκε τον Μάρτιο του 2021, επισημαίνουν τις πρόσφατες και μακροπρόθεσμες τάσεις όσον αφορά τον ρόλο των φορολογικών κινήτρων Ε&Α στο μείγμα πολιτικής καινοτομίας σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ και τις οικονομίες εταίρους.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: Βάση δεδομένων φορολογικών κινήτρων Ε&Α του ΟΟΣΑ, Μάρτιος 2021

Προηγούμενο ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ : Εξαμηνιαίο δελτίο οικονομικού κλίματος μικρών & πολύ μικρών επιχειρήσεων
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας