Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος μαζί με Α΄Αντιπροέδρο κ. Κωνσταντίνο Λεβέντη, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας στήριξης της Ηλειακής Οικονομίας μετά την πανδημία, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς εκπροσώπους την Παρασκευή 05/06/2020

 

315_F1314766457.jpg

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος μαζί με Α΄Αντιπροέδρο κ. Κωνσταντίνο Λεβέντη, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας στήριξης της Ηλειακής Οικονομίας μετά την πανδημία, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς εκπροσώπους την Παρασκευή 05/06/2020.

Αρχικά πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, παρουσία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικολακόπουλου, και έθεσαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις τουριστικές περιοχές του νομού, όπου αποδεδειγμένα υπάρχει μείωση των εσόδων στο 100% και ειδικά για τις εκατόν πενήντα (150) επιχειρήσεις της Ολυμπίας και του Κατακόλου, η δραστηριότητα των οποίων είναι αυστηρά συνυφασμένη με τον κλάδο της κρουαζιέρας.

Στη συνέχεια, συμφωνήθηκε η διεξαγωγή ημερίδας στον νομό με αποκλειστικό θέμα την στήριξη και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Ηλείας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν και περαιτέρω δράσεις, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, για την ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού, αλλά και του αρχαιολογικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού με στόχο την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της περιοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο αίτημα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού για εκπαίδευση του προσωπικού τους στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα με τη χορήγηση της αντίστοιχης πιστοποίησης προς ώπων και επιχειρήσεων.

O Υφυπουργός κατανόησε τα προβλήματα και την αγωνία των επαγγελματιών του τουρισμού και δεσμεύθηκε πως θα υπάρχει συνεχής συνεργασία με το Επιμελητήριο για την στήριξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ηλείας, ενώ αποδέχθηκε και την πρόσκληση να επισκεφθεί την περιοχή.

Ακολούθως επισκέφθηκαν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, με κύριο θέμα συζήτησης την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής της Ηλείας, που με τον Αγροτοδιατροφικό πλούτο που διαθέτει, μπορεί να αναπτυχθεί σε πολλαπλά επίπεδα και να στηρίξει την διατροφική επάρκεια της χώρας.

Επιπρόσθετα πρότειναν στον Υπουργό και την ένταξη όλων των εγκριθέντων επενδυτικών σχεδίων του προγράμματος Leader με ταυτόχρονη πρόβλεψη για επαρκή χρηματοδότησή τους. Επιπλέον, ζήτησαν την ταχεία ενεργοποίηση των προγραμμάτων σχεδίων βελτίωσης.

Επίσης, τέθηκε ειδικότερα και το πρόβλημα που έχει προκύψει στην καλλιέργεια της Ελιάς λόγω του πρόωρου καύσωνα, κατά την διάρκεια της καρπόδεσης των δένδρων.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο στον οποίο έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Ηλείας μετά την πανδημία και τις προσπάθειές τους να ανακάμψουν.

Έγινε αναφορά στην αδυναμία πρόσβασης των Ηλειακών επιχειρήσεων στο τραπεζικό σύστημα λόγω των πυρόπληκτων δανείων, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις που δεν ήταν ενήμερες μέχρι της 31-12-2019, να μην μπορούν να ενταχθούν στις χρηματοδοτήσεις δανείων με ευνοϊκούς όρους όπως το ΤΕΠΙΧ κ.α..

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ευχαρίστησαν τον κ. Μίχαλο για την συνεχή στήριξη του στα θέματα του Επιμελητηρίου αλλά και στα γενικά θέματα που απασχολούν την οικονομία του τόπου.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη όπου συζητήθηκε η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής των πυρόπληκτων και επαγγελματικών δανείων, καθώς και ειδικότερη μέριμνα αναφορικά με τους συνοφειλέτες – εγγυητές των δανείων αυτών.

Το Επιμελητήριο Ηλείας θα συνεχίσει την προσπάθεια του σε όλα τα επίπεδα με σκοπό την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στον νομό.

Προηγούμενο Επανέναρξη επιτόπιων επαληθεύσεων στις Δράσεις ενίσχυσης του ΕΠΑνΕΚ
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας