Παγκόσμιος οδηγός για την μετεγκατάσταση επιχειρήσεων

Παγκόσμιος οδηγός για την μετεγκατάσταση επιχειρήσεων

5879_F23924.jpg

Η Grant Thornton εξέδωσε τον «Παγκόσμιο οδηγό για την μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων», μια πλήρη έκδοση 138 σελίδων, η οποία καλύπτει θέματα καίριας σημασίας για οποιαδήποτε επιχείρηση επιδιώκει την ανάπτυξη μέσω υψηλότερης αποδοτικότητας.

Σύμφωνα με την Francesca Lagerberg, επικεφαλή των φορολογικών υπηρεσιών της Grant Thornton παγκοσμίως «Πολλές επιχειρήσεις από μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους μέχρι μικρές εταιρείες, εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς μέρους ή του συνόλου των λειτουργιών σε νέες περιοχές». «Ενώ υπάρχουν πολλοί εμπορικοί λόγοι ή λόγοι κόστους για τους οποίους ένας όμιλος εταιρειών μπορεί να εξετάσει την μεταφορά μέρους ή ακόμη και του συνόλου των λειτουργιών της, είναι ιδιαιτέρως σημαντική η κατανόηση όλων των ενδεχομένων συνεπειών».

Ο οδηγός της Grant Thornton περιγράφει τα είδη των λειτουργιών που μεταφέρονται συνήθως και τα προκύπτοντα οφέλη από τη μεταφορά αυτή. Βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή μετεγκατάσταση μιας επιχείρησης είναι ο έγκαιρος σχεδιασμός, η προσπάθεια επίτευξης των εμπορικών στόχων και η προσεκτική εκτέλεσή της.

Τα θέματα που καλύπτει ο οδηγός της Grant Thornton αφορούν:

  • Στις επιπτώσεις των πρόσφατων διεθνών κανόνων στις πολυεθνικές δομές
  • Στην πιθανή δημιουργία προστιθέμενης αξίας από την μετεγκατάσταση;
  • Στην Αλλαγή στο μοντέλο κινδύνου της επιχείρησης
  • Σε λειτουργικά θέματα: Πελάτες, προμηθευτές και αγορές, υποδομή, προσωπικό, φήμη
  • Σε νομικά θέματα: Εργατικό δίκαιο, επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων, Εταιρικό δίκαιο
  • Σε φορολογικά θέματα: Κανόνες Φορολογικής Κατοικίας και Ελεγχομένων Αλλοδαπών Εταιρειών, ενδοομιλικές τιμολογήσεις, καθορισμός των τιμών, φορολόγηση εξόδου από τη χώρα, έμμεσοι φόροι.

Επιπλέον, ο οδηγός παρέχει αναλυτική πληροφόρηση για το φορολογικό προφίλ 26 χωρών: Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Κολομβία, Κύπρος, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ινδία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε το σχετικό Οδηγό συνημμένο

Πηγή: www.epixeiro.gr

Προηγούμενο Συνεργασία Endeavor Greece και Celestyal Cruises για προώθηση ελληνικών προϊόντων
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας