Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία η υλοποίηση 3 σεμιναρίων, με θέμα «Πηγές χρηματοδότησης των δημιουργικών και πολιτιστικών ΜΜΕ, Συλλόγων, Οργανώσεων & Φορέων» στα πλαίσια του έργου Creative@Hubs, από το Επιμελητήριο Ηλείας το διήμερο 13&14 Ιανουαρίου 2023.

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία η υλοποίηση 3 σεμιναρίων, με θέμα «Πηγές χρηματοδότησης των δημιουργικών και πολιτιστικών ΜΜΕ, Συλλόγων, Οργανώσεων & Φορέων» στα πλαίσια του έργου Creative@Hubs, από το Επιμελητήριο Ηλείας το διήμερο 13&14 Ιανουαρίου 2023.

 

 

 

888_F620594575.jpg

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η υλοποίηση 3 σεμιναρίων, με θέμα «Πηγές χρηματοδότησης των δημιουργικών και πολιτιστικών Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Συλλόγων, Οργανώσεων & Φορέων» στα πλαίσια του έργου Creative@Hubs, από το Επιμελητήριο Ηλείας, το διήμερο 13&14 Ιανουαρίου 2023, που έλαβε χώρα σε συνεργασία με το “MOSAIC HUB”.

Το εργαστήρια άνοιξε με χαιρετισμό ο προεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, ο οποίος αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό αντίκτυπο που έχει στην τοπική οικονομία, το οικοσύστημα της Δημιουργικής επιχειρηματικότητας και της βιομηχανίας του πολιτισμού και του θεάματος καθώς και στο σημαντικό έργο των πολιτιστικών συλλόγων και οργανισμών και στο θετικό αντίκτυπό τους και στην ιδιά την κοινωνία.

Μίλησε για την προσπάθεια του επιμελητηρίου Ηλειας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στήριξης του κλάδου της δημιουργικής επιχειρηματικότητας και των πολιτιστικών δράσεων αλλά και την συνεχώς αυξανομένη ανάγκη εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησης προς αυτήν την κατεύθυνσή. Ο ανωτέρω λόγος τόνισε ο κ. Νικολουτσος, είναι αυτός που κάνει επίκαιρα και ιδιαίτερα στοχευμένα τα 3 εργαστήρια/σεμινάρια για την περαιτέρω στήριξη όλων των ανωτέρω επιχειρήσεων καθώς και των πολιτιστικών φορέων και οργανώσεων και την ενθάρρυνση του έργου τους. Στην συνέχεια έγινε αναφορά στην στρατηγική συνεργασία με το “MOSAIC HUB” σε μια σειρά εργαστήριων που θα δώσουν απαντήσεις και λύσεις στις ανάγκες και στις δυσκολίες των επιχειρήσεων της Δημιουργίας, της Τέχνης και των Πολιτιστικών Συλλόγων και Οργανώσεων, τονίζοντας την διαρκή και έμπρακτη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηλείας στην τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία.

Την πρώτη ημέρα, ο εισηγητής των 2 εργαστήριων, Ανδρέας Τσιλίρας, Πολιτιστικός Διαχειριστής και εκπρόσωπος του “MOSAIC HUB”, μέσα από τις παρουσιάσεις του μίλησε για τις πηγές χρηματοδότησης των δημιουργικών και πολιτιστικών ΜΜΕ Συλλογών, Οργανώσεων & Φορέων από την Ελλάδα μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Αναφέρθηκε στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, το οποίο αποτελεί το μοναδικό ανοιχτό εργαλείο χρηματοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού, ανέπτυξε το θέμα των προσκλήσεων, σε ποιους απευθύνονται και σε ποιους όχι, μίλησε για τις βασικές θεματικές ενότητες τις οποίες καλύπτουν, όπως και στο τι απαιτείται για την κατάθεση προτάσεων και με τι κριτήρια αυτές αξιολογούνται. Εξήγησε τον τρόπο εγγραφής στο Μητρώο και τα σημεία προσοχής ενώ συνέχισε μιλώντας για τα «ΕΣΠΑ» και για τις χορηγίες στο δημιουργικό κλάδο που αφορούν Ιδρύματα, Αυτοδιοίκηση και Επιχειρήσεις.

Την δεύτερη ημέρα, ο εισηγητής του 3 εργαστηρίου , κ. Γιώργος Σαρλής, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Έργων-Πολιτιστικός Διαχειριστής και εκπρόσωπος του “MOSAIC HUB”, αναφέρθηκε στις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και στη συγγραφή προτάσεων. Ανέλυσε τη διαφορά μεταξύ Ευρωπαϊκού προγράμματος και Ευρωπαϊκού έργου και ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά αυτού, όπως επίσης και τις βασικές προϋποθέσεις και τη διαδικασία υποβολής μιας πρότασης χρηματοδότησης ενός Ευρωπαϊκού έργου. Επιπρόσθετα ανέφερε τη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία βρίσκονται οι προσκλήσεις για τα βασικά Ευρωπαϊκά προγράμματα όλων των κατηγοριών ενώ στο τέλος μίλησε για ευκαιρίες συμμετοχής σε έργα και κοινοπραξίες που σχεδιάζονται από άλλους και αναζητούν εταίρους.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας