Προγραμματισμός επιχειρηματικών αποστολών από το ΥΠΕΞ για το έτος 2017 – Συνεργασία με επιχειρηματικούς φορείς και επιμελητήρια

Προγραμματισμός επιχειρηματικών αποστολών από το ΥΠΕΞ για το έτος 2017 – Συνεργασία με επιχειρηματικούς φορείς και επιμελητήρια

5_F243874429.jpg

Αξιότιμοι Κύριοι,

στην ιστοσελίδα “agora.mfa.gr” που έχει δημιουργήσει και επιμελείται το Υπουργείο Εξωτερικών, έχει αναρτηθεί και μπορεί να αναζητηθεί, ο προγραμματισμός για την πραγματοποίηση αποστολών ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό για το έτος 2017.

Όπως θα διαπιστώσετε, σε πολλές περιπτώσεις οι επιχειρηματικές αυτές αποστολές θα συνδυαστούν με τη σύγκληση συνόδων Μικτών Διυπουργικών Επιτροπών, που προβλέπονται από τις συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας που έχει συνάψει η Χώρα μας. Ορισμένες, επίσης, αποστολές προγραμματίζονται κατόπιν εκτίμησης των στοιχείων που διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών μας για τις δυνατότητες διείσδυσης ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού.

Υπό τη σκιά της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, είμαστε βέβαιοι ότι συμμερίζεστε την ανάγκη οι προσπάθειες που αναλαμβάνονται σε αυτόν τον τομέα να είναι κατά το δυνατόν στοχευμένες. Πράγματι, η εμπειρία που αποκομίσαμε κατά το παρελθόν έτος, από τη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με τους παραγωγικούς φορείς της Χώρας μας (Επιμελητήρια και Επιχειρηματικούς φορείς) κατά τη συνδιοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών υπήρξε εξαιρετικά θετική και θα αποτελέσει τον οδηγό των δράσεών μας για το επόμενο έτος.

 

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια

Σοφία Τσαμίχα

Γεν. Σύμβουλος ΟΕΥ Β’

Προηγούμενο Πώς θα γίνει η ρύθμιση χρεών στο ΙΚΑ (όλη η εγκύκλιος)
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας