Πρόσκληση συμμετοχής στην έρευνα του ΣΕΠΕ για την καταγραφή ζήτησης ανθρώπινου δυναμικού ΤΠΕ από τις επιχειρήσεις

Πρόσκληση συμμετοχής στην έρευνα του ΣΕΠΕ
για την καταγραφή ζήτησης ανθρώπινου δυναμικού ΤΠΕ από τις επιχειρήσεις

 

 

44_F2051823660.jpg

 

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων, του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας θα επιταχυνθεί με ταχύτατους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα η ζήτηση εργαζομένων με κατάρτιση σε αντικείμενα, τα οποία σχετίζονται με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) να πολλαπλασιαστεί, ενώ πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα σημειώνουν ήδη δυσκολίες στην κάλυψη θέσεων ΤΠΕ με εργαζόμενους κατάλληλων δεξιοτήτων. Η ενίσχυση της προσφοράς εργαζομένων, καταρτισμένων σε ΤΠΕ, αποτελεί καταλυτικής σημασίας παράμετρο για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΠΕ, με την υποστήριξη της Deloitte, διενεργεί μελέτη για την τρέχουσα και αναμενόμενη διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού ΤΠΕ στην ελληνική αγορά εργασίας. Η μελέτη θα εξετάσει τις σχετικές συνθήκες, τόσο από την πλευρά της ζήτησης ανθρώπινου δυναμικού, ειδικότερα από την σκοπιά των επιχειρήσεων, όσο και από την πλευρά της προσφοράς, ειδικότερα από την σκοπιά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του μεταναστευτικού ισοζυγίου. Τέλος, η μελέτη θα καταλήξει στη διατύπωση στοχευμένων προτάσεων πολιτικής προς τους αρμόδιους φορείς, με σκοπό, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, να αντιμετωπιστούν όποιες προκλήσεις αναφορικά με την επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού ΤΠΕ.

Με στόχο τη βέλτιστη αποτύπωση της δυνητικής ζήτησης ανθρώπινου δυναμικού από την πλευρά των επιχειρήσεων, η συμμετοχή των μελών σας σε ανώνυμη έρευνα, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο της προαναφερθείσας μελέτης, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνδρομή σας, με αυτόν τον τρόπο, στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην ελληνική αγορά εργασίας.

Για να συμμετάσχετε στην έρευνα, πατήστε ΕΔΩ.

Παρακαλούμε για τη συμπλήρωση του σύντομου ερωτηματολογίου έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Με εκτίμηση,
Γιώτα Παπαρίδου

Πρόεδρος Δ.Σ.

Προηγούμενο Ξεκίνησαν Δευτέρα 24-10-2022 οι αιτήσεις για επιχορήγηση νεανικής επιχειρηματικότητας 14.800 ευρώ
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας