Ρύθμιση οφειλών – 2η ευκαιρία (240 δόσεις) – Δείτε το θεσμικό πλαίσιο και το ενημερωτικό υλικό

Ρύθμιση οφειλών – 2η ευκαιρία (240 δόσεις)

 

 

89_F39967603.jpg

 

 

Ρύθμιση οφειλών: Ο νέος νόμος (ν.4738/2020) «Ρύθμισης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας» δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να διευθετήσουν όλες τις οφειλές τους, προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, διαχειριστές δανείων και λοιπούς ιδιώτες πιστωτές. Εφαρμόζεται σε εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1023/2019.

 

Η ρύθμιση οφειλών μπορεί να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών ή μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης επιχειρήσεων. Κατά τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές οι οφειλέτες δύνανται να αξιοποιήσουν τη διαμεσολάβηση, με σκοπό να υποστηριχθούν κατά τη διαδικασία σύνταξης ενός πλάνου ρύθμισης και αποπληρωμής οφειλών.

 

Απαλλαγή οφειλών – Δεύτερη ευκαιρία: Ο νόμος ρύθμισης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απαλλαγούν από όλες τις οφειλές τους, έναντι όλων των πιστωτών τους, εφόσον δεν δύνανται να εξυπηρετήσουν μια μακροχρόνια ρύθμιση οφειλών. Ο οφειλέτης θα πρέπει να υποβάλει αίτηση πτώχευσης στο δικαστήριο, με σκοπό να λάβει τη 2η ευκαιρία, αφού θα έχει απαλλαχθεί από όλες τις οφειλές. Περισσότερα…

 

Πρώτη κατοικία: Στον νόμο 4738/2020 οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και η πρώτη κατοικία αυτών προστατεύονται με ειδικές πρόνοιες, τόσο στο επίπεδο της ρύθμισης οφειλών, όσο και στο επίπεδο της 2ης ευκαιρίας – απαλλαγής οφειλών με ρευστοποίηση της περιουσίας. Περισσότερα….

 

 

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή: http://www.keyd.gov.gr/

Προηγούμενο Μέτρα μείωσης ενοικίων και αναστολές ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών και για τον μήνα Ιούνιο
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας