Συνέντευξη Τύπου για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών»

Την Πέμπτη στις 6 Απριλίου 2023 και ώρα 11:30 π.μ. στο κτίριο του Υπουργείο Τουρισμού (Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας 14, Αθήνα), θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για τα σημαντικά αποτελέσματα και τις ενέργειες προβολής και δημοσιότητας του έργου «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία»  (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020).

Στην συνέντευξη τύπου θα μιλήσει η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Ευρωβουλετής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο Δήμαρχος της Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου.

Επίσης, θα συμμετέχουν ο κ. Γεώργιος Ζερβός, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ &ΤΣ, ο κ. Βασίλης Κούτσιανος, Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ, ο κ. Αντώνης Τσαπατάκης, Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής & Χάλκινος Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, η κα Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια & Χάλκινη Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης και η κα Αναστασία Πυργιώτη, Χάλκινη Παραολυμπιονίκης Boccia, Κλινική Ψυχολόγος Msc.

Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 15.000.000€, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση, σε πάνω από 250 παραλίες σε όλη την Ελλάδα, μη μόνιμων υποδομών για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία, καθώς και ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

Στόχος του έργου είναι η διασφάλιση της προσβασιμότητας στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία και λοιπών εμποδιζόμενων ατόμων, όπως ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες, άτομα με κινητικές δυσκολίες, κ.ά, καθώς  και η προβολή της Ελλάδας ως προσβάσιμου θαλάσσιου τουριστικού προορισμού.

Η Δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΑνΕΚ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τη συμμετοχή εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόγραμμα Συνέντευξης Τύπου

Εγγραφείτε εδώ

Παρακολουθήστε Live

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου

Ιστοσελίδα του Έργου 

Προηγούμενο Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ Διενέργειας Ηλεκτρονικού Δημόσιου Ανοικτού Διαγωνισμού (1/2023), για την προμήθεια : « ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ»
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας