Υπόκλιση στον Όμιλο των μεγάλων προσδοκιών

Μια ιδιαίτερα σπάνια και πρωτόγνωρη τελετή για τα δεδομένα της περιοχής μας , διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηλείας την Παρασκευή 9 Ιουνίου , στις μοναδικές εγκαταστάσεις του Κτήματος Μερκούρη .

Η εκδήλωση αφορούσε τη βράβευση του Όμιλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου , για την ασύγκριτη επιτυχία του στον Διεθνή Διαγωνισμό Ανοικτής Καινοτομίας , που διεξήχθη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Έργου «CREATIVE@HUBs» του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy (EL-IT) 2014-2020.

Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε όμιλος ρομποτικής δημοτικού σχολείου σε έναν τόσο ανταγωνιστικό διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας , και κατάφερε όχι μόνο να διακριθεί , αλλά να ανεβεί και στο βάθρο , ξεπερνώντας  συμμετοχές που υποστηρίζονται από εξιδεικευμένες συμβουλευτικές εταιρείες του εξωτερικού , οι οποίες επικεντρώνονται και διεκδικούν διακαώς τα συγκεκριμένα διεθνή βραβεία .

Η διάκρισή αυτή του Ομίλου , ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας για το αύριο αυτού του τόπου και μας γέμισε δύναμη , προοπτικές και φιλοδοξίες αλλά και απέραντο φως , δεδομένου ότι ο νομός μας έχει εδραιωθεί για τα καλά τα τελευταία χρόνια στο σκοτάδι των θέσεων ανάπτυξης της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νικολούτσος Κωνσταντίνος , εξέφρασε το θαυμασμό του για τη βραβευθείσα επιχειρηματική ιδέα , αλλά και την προσήλωση των μαθητών στο συγκεκριμένο project , υπογραμμίζοντας ότι η πραγματική νίκη τους βρίσκεται στη συνολική τους προσπάθεια . Το βραβείο αυτό , στο μέλλον θα είναι απλά μια μικρή επιβράβευση μπροστά στο συναίσθημα του αυτοσεβασμού και της αυτοπεποίθησης  για την επίτευξη ενός στόχου τους .

Παράλληλα ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο Ηλείας θα είναι αρωγός του Ομίλου και στα επόμενα βήματά του , υποστηρίζοντας και διεκπεραιώνοντας υποβολές προτάσεων σε σχέδια που δύναται να εξελίσσουν τις δράσης του και εντάσσονται σε επιχορηγούμενα διακρατικά προγράμματα .

Κλείνοντας , επισήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ανάπτυξη , εφόσον δεν  έχει υπόβαθρο την κατάλληλη εκπαίδευση και τη γνώση . Οφείλουν και οι υπόλοιποι φορείς  να παραδειγματιστούν και να μεριμνήσουν για την ισχυρή παρουσία των παιδιών στην τοπική μας κοινωνία , ώστε να δημιουργούνται οι ευκαιρίες αλλά και ο απαραίτητος χώρος για να καταθέτουν τις προτάσεις , τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους  ,  με την καθαρή ματιά και την ορμητική φωνή της ηλικίας τους .

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι για την εξαιρετική αυτή προσπάθεια , μεγάλη ήταν και η συμβολή του υπευθύνου εκπαιδευτικού του ομίλου κ. Σπύρου Λαζαρόπουλου , όπου μαζί με τους γονείς και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς στάθηκαν δίπλα στους μαθητές σε όλη αυτή διαδρομή κι αξίζουν κι αυτοί θερμά συγχαρητήρια .

Στη συνέχεια ο κ.Νικολούτσος προσκάλεσε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο , να απευθύνει χαιρετισμό , ο οποίος με έναν πολύ συγκινητικό και επαινετικό  λόγο,  επισήμανε στους  μαθητές  ότι κάθε γνώση  που αποκτούν  θα είναι κι ένα πολύτιμο στήριγμα και καταφύγιο της ζωής τους , ενώ παράλληλα εξήρε το Επιμελητήριο Ηλείας για την πρωτοβουλία του να υποστηρίξει τις δράσεις του Ομίλου , καθώς και τους γονείς για την όλη παρότρυνσή τους . Κλείνοντας συνεχάρη τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του Ομίλου τονίζοντας ότι το σημαντικό δεν είναι μόνο οι γνώσεις που περνούν οι εκπαιδευτικοί στα παιδιά αλλά κυρίως «η πνοή» που τους εμφυσούν .

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο βουλευτής Ηλείας κύριος Μιχάλης Κατρίνης  , ο οποίος αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης , ευχήθηκε η διάκριση αυτή να είναι ένα δυναμικό παράδειγμα πως μέσα από τη σωστή συνεργασία, την κατάλληλη καθοδήγηση, την έμπνευση και τη θέληση μπορούν γίνουν σπουδαία βήματα ανάπτυξης  για τον τόπο μας .

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς, ήταν φυσικά η βράβευση των μαθητών του Ομίλου και οι εικόνες από την έντονη συγκίνησή τους και των λαμπερών συναισθημάτων χαράς και περηφάνειας κατά την απονομή των πολύτιμων βραβείων τους  .

Την εκδήλωση διάνθισαν με εξαιρετική ζωντανή  μουσική ,  οι ταλαντούχοι Banda Morena , παρουσιάζοντας με ασυναγώνιστο κέφι ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους μαθητές του Ομίλου .

Στον επίλογο της εκδήλωσης, ο κ.Νικολούτσος, χειροκρότησε και εκθείασε για μια ακόμη φορά την προσπάθεια των μικρών «Ρομποτιστών» επισημαίνοντας  ότι με τη  λάμψη και τα ανεξάντλητα αποθέματα ενθουσιασμού τους , παρέδωσαν σε εμάς τους μεγάλους , ιδιαίτερα μαθήματα αισιοδοξίας και προσδοκίας για το μέλλον του τόπου μας.

 

 

 

Προηγούμενο διαΝΕΟσις : Νέα Μελέτη – Τουρισμός Και Αγροδιατροφή Στην Ελλάδα
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας