Φορολογία: Η Επιτροπή προτείνει την αναβολή των φορολογικών κανόνων λόγω της κρίσης του Coronavirus

Φορολογία: Η Επιτροπή προτείνει την αναβολή των φορολογικών κανόνων λόγω της κρίσης του Coronavirus

 

 

 

2_F118726690.png

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να αναβάλει την έναρξη ισχύος δύο φορολογικών μέτρων της ΕΕ για να λάβει υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και τα κράτη μέλη αυτή τη στιγμή με την κρίση του Coronavirus.

Πρώτον, η Επιτροπή πρότεινε την αναβολή ισχύος της δέσμης μέτρων ΦΠΑ κατά 6 μήνες. Αυτοί οι κανόνες θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου 2021 αντί της 1ης Ιανουαρίου 2021, δίνοντας στα κράτη μέλη και στις επιχειρήσεις περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν για τους νέους κανόνες σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο και τον ΦΠΑ.

Δεύτερον, η Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την αναβολή ορισμένων προθεσμιών κατάθεσης και ανταλλαγής πληροφοριών βάσει της οδηγίας για τη διοικητική συνεργασία. Με βάση τις προτεινόμενες αλλαγές, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις επιπλέον μήνες για να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με τους χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς, των οποίων οι δικαιούχοι είναι φορολογούμενοι σε άλλο κράτος μέλος. Ομοίως, τα κράτη μέλη θα έχουν τρεις επιπλέον μήνες για να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με ορισμένες ρυθμίσεις διασυνοριακού φορολογικού σχεδιασμού.

Η Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. Τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και το Συμβούλιο ενημερώθηκαν σχετικά με αυτές τις προτάσεις. Η Επιτροπή βασίζεται και στα δύο θεσμικά όργανα να εγκρίνουν αυτές τις προτάσεις το συντομότερο δυνατό προκειμένου να παράσχουν ασφάλεια δικαίου σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Πηγή: https://ec.europa.eu/taxation_customs/news

Προηγούμενο Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 11.5.2020 έως και 17.5.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας