3ο DigiLab series Tourism – Πυλώνας τουρισμού η Ηλεία και η γαστρονομική της ταυτότητα.

Πυλώνας τουρισμού η Ηλεία και η γαστρονομική της ταυτότητα

 

 

  5_F1003824390.jpg

 

Παρακολουθήστε στο παρακάτω link 

 

 https://www.youtube.com/watch?v=WH5_kYJkiRY 

 

Στην αναγκαιότητα της σύνδεσης Γαστρονομίας και Τουρισμού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ Κωνσταντίνος Νικολούτσος στη διάρκεια του 3ου DigiLab series Tourism που έγινε στην Πάτρα και μέσω διαδικτύου είχε τεράστια απήχηση.

Στο πάνελ των ομιλητών με φυσική παρουσία συμμετείχε ακόμη και η υφυπουργός Τουρισμού της χώρας μας κα Σοφία Ζαχαράκη που συμφώνησε με την εισήγηση του κ Νικολούτσου αναφορικά με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας στον δυτικό επισκέπτη και στην σπουδαιότητα που διαδραματίζει στο κομμάτι της προώθησης μας, η γαστρονομική μας ταυτότητα εφόσον όπως υποστήριξε, «η Ηλεία έχει το πλεονέκτημα να παράγει εξαιρετικής ποιότητας γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που πολλά εκ των οποίων εξάγονται σε χώρες τόσο της Ευρώπης όσο και του εξωτερικού, ποσοστά που ωστόσο οφείλουμε συντονισμένα όλοι να πολλαπλασιάσουμε. Και σαφώς πρέπει προσελκύοντας οικονομικά πιο εύρωστο τουρισμό να αναβαθμίσουμε παράλληλα και τις παρεχόμενες μας υπηρεσίες», ανέφερε μεταξύ άλλων οκ Νικολούτσος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κατέστησε σαφές πως η πανδημία που έπληξε τον σύγχρονο κόσμο ανέδειξε συγκεκριμένα ελλείμματα στον τομέα του τουρισμού που η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει μεθοδικά και με γνώμονα να δυναμωθούν οι τουριστικοί της προορισμοί με υποδομές που πλέον άπτονται της σύγχρονης τεχνολογίας στην οποία βασίζεται πια το μεγαλύτερο αναπτυξιακό κομμάτι των κοινωνικών συναλλαγών.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν ο καθηγητής σε θέματα στρατηγικής Τουρισμού κ Σωτήρης Βαρελάς, ο επιχειρηματίας ξενοδόχος κ Νίκος Καραφλός οποίος παρουσίασε το resort Dexamenes στην Κουρουτα που αποτελεί πρωτοποριακή και πρότυπη τουριστική μονάδα στην Ευρώπη , ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ Γ Γεωργιοπουλος, ο κ Τελώνης εκ μέρους του ΣΕΑΔΕ .

Το Ψηφιακό διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίιου, έχει αναλάβει να υλοποιήσει το IonianTV με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και παρουσίασε ένα εξαιρετικό κομμάτι των δυνατοτήτων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο μεγάλο στοίχημα που έχει το τουριστικό μας αποτύπωμα για το μέλλον.

Προηγούμενο Απόφαση Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της Δράσης «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας