ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα με θέμα: «Η Καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες στο αγροβιοδιατροφικό σύμπλεγμα», που πραγματοποιήθηκε χθες στα Λεχαινά από την Επιμελητηριακή Εταιρία Ανάπτυξης και τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
21/01/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε εκδήλωση του Επιμελητηρίου και του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
 DSC_0011_F3385.JPG

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα με θέμα: «Η Καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες στο αγροβιοδιατροφικό σύμπλεγμα»,  που πραγματοποιήθηκε χθες στα Λεχαινά από την

Επιμελητηριακή Εταιρία Ανάπτυξης και τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Το θέμα της ημερίδας είναι  επίκαιρο και εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς η καινοτομία αποτελεί σήμερα το μεγάλο πλεονέκτημα για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και οικονομικής τόνωσης ειδικά μάλιστα όταν αυτή συνδέεται με την ίδια τη γη.

Άλλωστε, δημιουργούνται νέες απαιτήσεις και ευκαιρίες που επιβάλλουν μια διαφορετική ματιά και προσέγγιση σε κάθε δραστηριότητα, από την παραγωγή, τη διακίνηση και τα ράφια της πώλησης.

Έτσι λοιπόν, στην ημερίδα δόθηκε  ιδιαίτερη έμφαση  σε ζητήματα  όπως: προϊόν με τοπικότητα και εθνικότητα, προϊόν με προδιαγραφές παραγωγής και με πιστοποίηση, ιχνηλασία στη διακίνηση, άφιξη στο σωστό χρόνο στο ράφι και ακόμη: Εστίαση και πολιτισμός, ο ρόλος της ελληνικής διατροφής πριν το 1960 στην υγεία, κ.λ.π.

 

DSC_0042_F6703.JPG

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν οι εξής:

Παναγιώτης Χατζηνικολάου: στέλεχος Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας με θέμα: «Η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες στην Ελλάδα και στον κόσμο, με έμφαση στο Αγροβιοδιατροφικό σύμπλεγμα».

Νίκος Θωμόπουλος: στέλεχος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, με θέμα: «Τα πολιτικά και χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας για την ενίσχυση του αγροβιοδιατροφικού συμπλέγματος στη νέα προγραμματική περίοδο 2013-2020».

Βάιος Καραθάνος: καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου με θέμα: «Κορινθιακή σταφίδα: Η διατροφική έρευνα ως μοχλός ανάπτυξης της αγοράς ενός παραδοσιακού προϊόντος».

Κωνσταντίνος Κίττας: καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 Θωμάς Μπαρτζάνας: ερευνητής ΚΕΤΕΑΘ με θέμα «Η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων υπό κάλυψη (θερμοκήπια - δικτυοκήπια).

Νίκος Βάγιας: Δντής Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων με θέμα: «Σχήματα πιστοποίησης αγροδιατροφικών προϊόντων, ένα καινοτόμο πλαίσιο για τον πρωτογενή τομέα».

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων από την περιοχή του Κάμπου.

Ακολουθούν οι παρουσιάσεις των 5 ομιλητών της Ημερίδας.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
Σχήματα πιστοποίησης αγροδιατροφικών προϊόντων, ένα καινοτόμο πλαίσιο για τον πρωτογενή τομέα
Κορινθιακή σταφίδα: Η διατροφική έρευνα ως μοχλός ανάπτυξης της αγοράς ενός παραδοσιακού προϊόντος

 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ