ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27-05-2021 με μεγάλη επιτυχία η Διαδικτυακή Ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας με θέμα: «Η Κρουαζιέρα μετά την πανδημία»
25/05/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27-05-2021 με μεγάλη επιτυχία η Διαδικτυακή Ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας με θέμα: «Η Κρουαζιέρα μετά την πανδημία»

 

 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK 

 

https://youtu.be/IBDDnrc0Les

 

 

 222_F752574176.jpg

 

 

 

Ο Προέδρος του Επιμελητήριου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, άνοιξε με την εισαγωγική του τοποθέτηση τις εργασίες της διαδικτυακής ημερίδας του Επιμελητηρίου Ηλίας για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας, τονίζοντας ότι ο βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση προτάσεων και η αναζήτηση λύσεων αναφορικά με την υφιστάμενη κατάσταση και την αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου, στην προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και αύξησης της τουριστικής ζήτησης στην περιοχή.

Θέτοντας στον πυρήνα των αναπτυξιακών προοπτικών την Αρχαία Ολυμπία και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα νέους προορισμούς, όπως ο Επικούρειος Απόλλων και η Αρχαία Ήλιδα, σε συνδυασμό με την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών καταξιωμένων οίνων και οινοποιείων με διεθνή βραβεία παγκοσμίως, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κάλεσε όλους τους φορείς να σχεδιάσουν από κοινού την επόμενη μέρα για την ανάπτυξη του τόπου.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πύργου και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος, αφού χαιρέτησε την εκδήλωση, συνεχάρη το Επιμελητήριο Ηλείας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στον ρόλο του λιμανιού του Κατακόλου, σε συνδυασμό με την Αρχαία Ολυμπία, ως βασικού προορισμού επισκεπτών, αποτελώντας το τέταρτο μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στην χώρα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προβλέψεις για την άφιξη 160 περίπου κρουαζιερόπλοιων φέτος. Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο Δήμαρχος Πύργου και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ανακοίνωσε πως σύντομα ξεκινούν νέα έργα βελτίωσης του λιμένα υποδοχής κρουαζιερόπλοιων αλλά και της υποδοχής τουριστών.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την πρόσκληση στην σημαντική αυτή εκδήλωση. Ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία και αναφέρθηκε στα επόμενα έργα ανάπλασης της Αρχαίας Ολυμπίας, που θα ενισχύσουν σημαντικά την αγορά, θα παρατείνουν την τουριστική σεζόν και θα προσελκύσουν περισσότερη τουριστική κίνηση. Ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης και των δυο λιμανιών, Κατακόλου και Κυλλήνης, καθώς και στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι στρατηγικές ΟΧΕ στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Ιωάννη Λέντζα, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη επένδυσης σε υποδομές, ανακοίνωσε θετικές εξελίξεις, όσον αφορά την έναρξη λειτουργίας του υδατοδρομίου, το οποίο θα τονώσει αποφασιστικά την τουριστική κίνηση της περιοχής και τόνισε την ανάγκη αισθητικών παρεμβάσεων, που μπορούν να συντελέσουν στην προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδηματικού προφίλ. Στο τέλος της ομιλίας του, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης αναφέρθηκε στην ανάγκη επενδύσεων αναβάθμισης του λιμανιού για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων καθώς και για την υλοποίηση του σχεδιασμού μαρίνας για μικρά ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Το λόγο στη συνέχεια πήραν οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης, η Δρ. Φαίη Μακαντάση, Επικεφαλής Ερευνών – ΔιαΝΕΟσις, ο κ. Ιωάννης Μπράς, Διευθύνων Σύμβουλος της Five Senses Consulting, η κα Κρύση Παλάση, CTM Hellas για να ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Νικόλαου Ζαρόκωστα και του Μέλους Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ηλείας, αρμόδιου για την Κρουαζιέρα, κ. Διονυσίου Μπουλούτα.

Οι συγκεκριμένες ομιλίες θα κοινοποιηθούν στο κοινό με νεότερο δελτίο τύπου.

Η διαδικτυακή ημερίδα έκλεισε με τα συμπεράσματα του Προέδρου του Επιμελητήριου Ηλείας, όπου μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη της από κοινού αντιμετώπισης των προβλημάτων που εμφανίζονται μετά και τα νέα δεδομένα που μας έφερε η πανδημία. Στον κοινό αυτό αγώνα θα πρέπει να έχουμε μαζί μας τις εταιρίες κρουαζιέρας, οι οποίες θα πρέπει να συμπορευτούν μαζί μας, διότι κι αυτές έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και για να έρθουν στην προ-πανδημίας κατάσταση, χρειάζονται τουλάχιστον 3 χρόνια.

Ο κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος δεσμεύτηκε πως το Επιμελητήριο Ηλείας θα επιδιώξει την συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου η κρουαζιέρα στην Ηλεία να αποκτήσει τη δυναμική που της αρμόζει.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΑΤΖΕΝΤΑ

 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ