ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το Επιμελητήριο Ηλείας πρωτοστατεί στην ίδρυση Ενεργειακής κοινότητας για τα μέλη του
14/10/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Ηλείας πρωτοστατεί στην ίδρυση Ενεργειακής κοινότητας για τα μέλη του 

 

 

ebe-synenteuxh-1024x485_F1645868056.jpg

 

Σε συνέχεια των προσπαθειών του για την ελάφρυνση των οικονομικών βαρών των επιχειρήσεων και με σταθερή στόχευση στην καινοτομία και τον ποιοτικό μετασχηματισμό της Ηλειακής επιχειρηματικότητας, το Επιμελητήριο Ηλείας, έχοντας μελετήσει ενδελεχώς τις πρόσφατες ρυθμίσεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ίδρυση επιχειρηματικής κοινότητας για τα μέλη του.

 

Ως αρχική σκέψη προκρίνεται η ίδρυση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1 MW. Η υπό σύσταση ενεργειακή κοινότητα θα είναι πολυμετοχική και έχει ως στόχο, μέσω της διαδικασίας του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (VirtualNetMetering), να δώσει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες του τόπου που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, να ενσωματώσουν στην παραγωγική διαδικασία τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μειώνοντας παράλληλα κατά πολύ το υψηλό ενεργειακό κόστος.

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία θα είναι αυτοτελής διοικητικά, εκτιμάται ότι θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις που δεν έχουν δυνατότητα τοποθέτησης, δικών τους, φωτοβολταϊκών συστημάτων, να αποκτήσουν πρόσβαση στις σύγχρονες μορφές ενεργειακού συμψηφισμού σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, καθότι το Επιμελητήριο Ηλείας έχει ήδη επεξεργαστεί τις απαιτούμενες διαδικασίες, που θα επιτρέψουν την γρήγορη υλοποίηση του παραπάνω έργου.

 

Τις προσεχείς ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα ποσοτικά στοιχεία για το εγχείρημα και θα ακολουθήσει πρόσκληση προς τους συναδέλφους επιχειρηματίες για την παρουσίαση των τεχνικών και οικονομικών παραμέτρων του έργου, το κόστος κατασκευής του οποίου θα είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό, ενώ θα ακολουθήσει κι ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για το σχέδιο καταστατικού που έχει συνταχθεί καθώς επίσης για το ύψος της δαπάνης για κάθε μερίδα.

 

Σε μια κρίσιμη και συνάμα ιστορική συγκυρία για την τοπική κι εθνική οικονομία, το Επιμελητήριο Ηλείας πρωτοστατεί για ακόμα μια φορά στις εξελίξεις, καταθέτοντας στοχευμένες προτάσεις κι ανοίγοντας το δρόμο για την ενεργειακή απεξάρτηση και τη μετάβαση των επιχειρήσεων του νομού στην πράσινη οικονομία!

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ