ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ   /   ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΝΕΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Νέοι κανονισμοί της ΕΕ για αφορόλογητα είδη
24/03/2009
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Νέοι κανονισμοί της ΕΕ για αφορόλογητα είδη

04/12/2008

ΠΗΓΗ:E.E.

Η νέα νομοθεσία αυξάνει τη μέγιστη αξία και ποσότητα που μπορεί να μεταφέρει ένα άτομο μαζί του χωρίς να καταβάλλει δασμούς εισαγωγής. Έτσι  αυτοί που ταξιδεύουν αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς μπορούν να εισάγουν, χωρίς δασμούς, προϊόντα μέγιστης αξίας 430 ευρώ συνολικά, έναντι 175 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η μέγιστη αξία των προϊόντων που μπορούν να μεταφέρουν όσοι ταξιδεύουν οδικώς ή ακτοπλοϊκώς στην ΕΕ ανέρχεται σε 300 ευρώ. Αυτό το όριο αποφασίστηκε «λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη κατάσταση των χωρών μελών που έχουν χερσαία σύνορα με χώρες στις οποίες οι τιμές είναι σαφώς πιο χαμηλές από αυτές στην ΕΕ», διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Ωστόσο τα όρια των 430 και 300 ευρώ δεν αφορούν ορισμένα προϊόντα, όπως ο καπνός, τα οινοπνευματώδη ποτά ή τα αρώματα, τα οποία υπόκεινται και σήμερα σε ποσοτικούς περιορισμούς (πχ. σε λίτρα ή σε αριθμό...).

Για τα αρώματα, τις κολόνιες και το τσάι καταργείται εφεξής το ποσοτικό όριο, ενώ για το κρασί διπλασιάζεται από τα 2 λίτρα που είναι σήμερα στα 4 λίτρα. Για την μπίρα εισάγεται όριο 16 λίτρων, ενώ για τα οινοπνευματώδη ποτά με περιεκτικότητα αλκοόλ άνω του 22% το όριο του 1 λίτρου παραμένει το ίδιο.

Για τα τσιγάρα, το όριο των 200 τσιγάρων δεν αλλάζει επίσης, όμως κάθε κράτος μέλος θα μπορεί να το μειώσει στα 40 τσιγάρα για να χρηματοδοτήσει τις πολιτικές του για τη δημόσια υγεία. Βάσει των νέων μέτρων, όποιος ταξιδεύει αεροπορικώς θα μπορεί να φέρει μαζί του αφορολόγητα στην ΕΕ 200 τσιγάρα, ένα λίτρο ρακί, τέσσερα λίτρα κρασί, 16 λίτρα μπίρα και προϊόντα συνολικής αξίας 430 ευρώ (παιγνίδια, αρώματα, ηλεκτρονικά εξαρτήματα κλπ).

«Η ισχύς των νέων αυτών ορίων  αποτελεί μια καλή είδηση για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες. Μεγάλος αριθμός από τους κανονισμούς που ίσχυαν από το 1969, δεν ανταποκρίνονταν στις σημερινές ανάγκες», σχολίασε ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για τους δασμούς, Λάζλο Κόβακς.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ