ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τεχνική Συνάντηση για τα Χρηματοδοτικά Μέσα του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»
18/03/2022
ΠΗΓΗ: www.antagonistikotita.gr

Τεχνική Συνάντηση για τα Χρηματοδοτικά Μέσα του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

 

 

MPKS3176_F1219933256.jpg

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 17/03/22 στο ξενοδοχείο Τιτάνια, τεχνική υβριδική συνάντηση (workshop) για τα Χρηματοδοτικά Μέσα του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Με τον όρο Χρηματοδοτικά Μέσα εννοούμε την χρηματοδότηση που παρέχεται είτε με τη χρηματοδότηση μετοχικού κεφαλαίου και επιμερισμού κινδύνου είτε την παροχή δανείων και εγγυήσεων με ευνοϊκούς όρους, καθώς και άλλους παρόμοιους συνδυασμούς.

Στην τεχνική συνάντηση συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, καθώς και της DG Regio της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Κατά την έναρξη των εργασιών απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Ειδικός Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ κος Γεώργιος Ζερβός, ο κος Νάσος Σοφός, Program Manager European Commission, DG Regional & Urban Policy, ο κος. Θεοδόσης Σαμπανιώτης, Policy Analyst, DG REGIO, European Commission και η κα Αγγελική, Φέτση, προϊστάμενη της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ.

Ειδικότερα, ο  κος Ζερβός, αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό για την επιτυχημένη χρήση των Χρηματοδοτικών Μέσων μέχρι τώρα και τη σημαντική εμπειρία που έχει αποκτηθεί, τόνισε μεταξύ άλλων το ρόλο που αυτά θα κατέχουν μέσα στην επόμενη προγραμματική περίοδο και πώς θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Ο κος Σοφός αναφέρθηκε στην ενεργή στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα χρηματοδοτικά εργαλεία και τη σπουδαιότητα της πολιτικής συνοχής για την μακροχρόνια ανάπτυξη της Ελλάδας.  Τέλος, η κα Φέτση υπογράμμισε τη σημασία της τεχνικής συνάντησης και της συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας που απαιτείται μεταξύ των φορέων και των στελεχών που εργάζονται πάνω στο σχεδιασμό αυτών των εργαλείων.

Στο περιεχόμενο της συνάντησης περιγράφηκαν από στελέχη της DG Regio θέματα κρίσιμου ενδιαφέροντος για τα χρηματοδοτικά μέσα,  παρουσιάστηκαν σημαντικά case studies και διευκρινίστηκαν, μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων από τους συμμετέχοντες, ενδιαφέροντα σημεία.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ