ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

H ιαπωνική αγορά τυριού Κανάλια διανομής τυριών
24/05/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

H ιαπωνική αγορά τυριού Κανάλια διανομής τυριών

1_F292311244.jpg

Το φυσικό τυρί το οποίο χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την παρασκευή επεξεργασμένου τυριού εισάγεται κυρίως από τα τμήματα τροφίμων των μεγάλων εμπορικών εταιρειών, οι οποίες προμηθεύουν με την σειρά τους τις εγχώριες εταιρείες επεξεργασίας τυριών. Οι εδώ εταιρείες αναμειγνύουν εγχώρια και εισαγόμενα φυσικά τυριά, προκειμένου να παράξουν ορισμένους τύπους επεξεργασμένων τυριών που ταιριάζουν στις γεύσεις των Ιαπώνων.

Tο φυσικό τυρί που προορίζεται για άμεση κατανάλωση εισάγεται κυρίως από εξειδικευμένες εμπορικές και εισαγωγικές εταιρείες. Και αυτό διότι το φυσικό τυρί που διαθέτει ζωντανούς οργανισμούς, θα πρέπει να διατηρείται σε κατάλληλες αποθηκευτικές συνθήκες, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας διανομής, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής, εκτελωνισμού κλπ. Για τον λόγο αυτόν, οι εξειδικευμένες στο τυρί ιαπωνικές εμπορικές εταιρείες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια της εισαγωγής.

Το τυρί εισάγεται ολόκληρο ή τεμαχισμένο, αεροπορικώς ή σε κοντέινερ. Όταν εισάγεται ολόκληρο, τεμαχίζεται σε προκαθορισμένα μεγέθη και κατόπιν διανέμεται σε χονδρεμπόρους, ή κατ’ ευθείαν σε καταστήματα λιανικής πώλησης. Η διανομή σε καταστήματα λιανικής συνήθως ακολουθεί τα κανάλια χονδρεμπόρων γαλακτοκομικών προϊόντων, δεδομένου ότι αυτοί κατέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ψύξης αλλά και συναφή εξοπλισμό, απ’ όπου συλλέγεται και κατόπιν πωλείται σε πολυκαταστήματα, μεγάλους εμπόρους και εξειδικευμένα καταστήματα.  

Παραγωγοί τροφίμων                                                  

Στο σύστημα διανομής τροφίμων και ποτών στην Ιαπωνία, τα convenience stores διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο κυρίως για προϊόντα τα οποία έχουν ως καταναλωτικό target group τους άγαμους και νέους Iάπωνες. Αυτά πωλούν επεξεργασμένα τυριά σε μικρές συσκευασίες.

Πέρα από τα προαναφερθέντα κανάλια, εμπορικές εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να πωλούν τυρί μέσω του διαδικτύου. Αυτό το νέο κανάλι διανομής αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά στο μέλλον.

 Στάδια διανομής

Οι εμπορικές εταιρείες τυριού παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή και διανομή τυριού. Ειδικά για τις εισαγωγές φυσικού τυριού το οποίο χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη, κορυφαίες ιαπωνικές εταιρείες παραγωγής τυριού (όπως η Snow Brand Milk Products Co Ltd, Morinaga Milk Industry Co, Meiji Milk products Co Ltd), διατηρούν στενές σχέσεις με ξένες προμηθεύτριες εταιρείες. Επίσης, στην περίπτωση του αυστραλιανού cheddar αλλά και του τυριού τύπου shredded που αποτελούν τα κύρια raw ingredient τυριά, ο αυστραλιανός σύνδεσμος γαλακτοκομικών (Australian Dairy Corporation) έχει ορίσει την Μitsubishi Corporation, την Τoshoku Ltd και την Mitsui & Co Ltd ως τους μοναδικούς εισαγωγικούς αντιπροσώπους του και δεν έχει επιχειρηματικές σχέσεις με άλλες ιαπωνικές εμπορικές εταιρείες.  Η “New Zealand Milk Products Japan Ltd” έχει μονοπωλιακά δικαιώματα σε όλες τις εισαγωγές του νεοζηλανδικού τυριού στην Ιαπωνία. Όλες οι ευρωπαϊκές παραγωγικές εταιρείες raw ingredient τυριών έχουν αντίστοιχες συμφωνίες, βάσει των οποίων τα προϊόντα τους εισάγονται στην Ιαπωνία μέσω συγκεκριμένων εμπορικών εταιρειών ή αποκλειστικών εισαγωγικών αντιπροσώπων.

Ωστόσο, εκτός από τις προαναφερθείσες γενικές εμπορικές εταιρείες, εμπορικές εταιρείες εξειδικευμένες στο τυρί, όπως οι Nosawa & Co, Chesco Ltd και Tokyo Dairy Co Ltd παίζουν σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή φυσικών τυριών που προορίζονται για άμεση κατανάλωση, Οι εταιρείες αυτές όχι μόνο επιλέγουν ποικιλίες τυριών από όλο τον κόσμο, αλλά επίσης κάνουν διανομές σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας του προϊόντος (αποστολή, εκτελωνισμός, επεξεργασία, τεμαχισμός, ετικετοποίηση, κλπ), μέχρι την παράδοση σε χονδρεμπόρους τροφίμων, ξενοδοχεία και εστιατόρια, πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ κλπ.

Τέλος, υπάρχει ένας αριθμός μικρομεσαίων εισαγωγέων οι οποίοι εισάγουν και πωλούν φυσικό τυρί για άμεση κατανάλωση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, πολυκαταστήματα και εξειδικευμένα καταστήματα.

Κύριοι παραγωγοί

Οι μεγάλοι παραγωγοί τυριού στην Ιαπωνία παράγουν κυρίως επεξεργασμένο τυρί. Επίσης, παράγουν ένα μικρό εύρος φυσικών τυριών όπως Camembert, τριμμένο τυρί κλπ που συμβαδίζει με τις γεύσεις των Ιαπώνων καταναλωτών........................

Δειτε το συνημμενο αρχειο 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
Simeiomagiatinfeta-52017jp_F1086770976.doc

 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ