ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συμμετοχή σε έρευνα με θέμα: «Χτίζοντας μία φιλόδοξη στρατηγική για το 2050 μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας και των φορέων που διαμορφώνουν πολιτική»
13/09/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Συμμετοχή σε έρευνα με θέμα: «Χτίζοντας μία φιλόδοξη στρατηγική για το 2050 μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας και των φορέων που διαμορφώνουν πολιτική»

5555_F2111390913.jpg

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο ότι η Πλατφόρμα Πράσινης Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Institute for Sustainability Leadership του Πανεπιστημίου του Cambridge πραγματοποιούν έρευνα με στόχο να συμβάλλουν στην ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν στα θέματα ημερήσιας διάταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του προτεινόμενου Κανονισμού περί Διακυβέρνησης, των Εθνικών Σχεδίων για την Ενέργεια και το Κλίμα (NECP) και του «παγκόσμιου απολογισμού» του 2018 στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού.

Όλα αυτά απαιτούν αποτελεσματικό μακροπρόθεσμο προγραμματισμό για να εξασφαλιστεί ότι μέχρι το 2050 θα μπορεί να διασφαλιστεί ότι οι ενεργειακές μας ανάγκες θα καλύπτονται κυρίως από ανανεώσιμες πληγές ενέργειας. Αυτό θα επιτευχθεί με τη συνεργασία των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων για να εξασφαλιστεί ότι οι πολιτικές και οι επενδυτικές αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο μια επιτυχημένη και ασφαλής κοινωνία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα υπάρξει τις επόμενες δεκαετίες.

 Αξιοποιώντας τις επιχειρηματικές προοπτικές που θα προκύψουν από αυτή την έρευνα στη χάραξη πολιτικών, είναι εφικτή η ανάπτυξη της επιχειρηματικής στήριξης για μια φιλόδοξη στρατηγική για το 2050 για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το σκοπό αυτό, οι βασικές πληροφορίες από την έρευνα θα μοιραστούν και θα συζητηθούν με αξιωματούχους στις Εθνικές Κυβερνήσεις και τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες στις Βρυξέλλες το φθινόπωρο και με τους Υπουργούς στην COP23 τον Νοέμβριο.

Η έρευνα είναι στην αγγλική γλώσσα και διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Οι απαντήσεις θα βοηθήσουν στη χάραξη μίας φιλόδοξης στρατηγικής για το 2050 μεταξύ των επιχειρήσεων και των φορέων που διαμορφώνουν την πολιτική.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εν λόγω έρευνα μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που έχει αναρτηθεί στην κάτωθι ιστοσελίδα:

https://cambridge.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_bNwgb2pKDdRXjzT

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να απευθυνθείτε: tamara.inkster-draper@cisl.cam.ac.uk. 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ