Διάθεση στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας προϊόντων για τα οποία προηγουμένως απαιτούνταν σήμανση CE

Διάθεση στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας προϊόντων για τα οποία προηγουμένως απαιτούνταν σήμανση

 

 

 

8_F1991337629.jpg

 

CE Σχετ.: Έγγραφό μας με Α.Π.Φ.: 4200/143/13.1.2022 και προηγούμενη αλληλογραφία

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο εισήγαγε τη σήμανση UKCA (UK Conformity Assessed), σε αναλογία με τη σήμανση CE, για τη δήλωση συμμόρφωσης ενός προϊόντος με τις προδιαγραφές ασφάλειας της Μεγάλης Βρετανίας (ΜΒ)1 (ανωτέρω σχετικά). Ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα μέτρα και διευκρινίσεις για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που προετοιμάζονται για την υιοθέτηση της σήμανσης UKCA:

Αξιολόγηση συμμόρφωσης για τη λήψη της σήμανσης CE που πραγματοποιήθηκε από οργανισμό της ΕΕ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους κατασκευαστές ως βάση για τη σήμανση UKCA, η οποία θα ισχύει μέχρι τη λήξη του πιστοποιητικού τους ή για 5 χρόνια (31 Δεκεμβρίου 2027), όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

Δεν θα απαιτείται επαναξιολόγηση της συμμόρφωσης προϊόντων που φέρουν σήμανση CE τα οποία κατασκευάστηκαν και εισήχθησαν στη ΜΒ μέχρι το τέλος του 2022.

Ανταλλακτικά για την επισκευή, την αντικατάσταση ή τη συντήρηση προϊόντων που διατίθενται ήδη στην αγορά της ΜΒ μπορούν να πληρούν τις ίδιες απαιτήσεις που ίσχυαν τη στιγμή που το αρχικό προϊόν ή σύστημα διατέθηκε στην αγορά της ΜΒ.

Θα επιτρέπεται η εμφάνιση του σήματος UKCA και η αναγραφή της επωνυμίας και των στοιχείων επικοινωνίας του εισαγωγέα, είτε σε αυτοκόλλητη ετικέτα, είτε στη συνοδευτική τεκμηρίωση των προϊόντων, μέχρι τις 31/12/2025………………..

 

Περισσότερα στο συνημμένο αρχείο 

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Ερωτηματολόγιο για ενεργοβόρες επιχειρήσεις, στα πλαίσια του 11o Forum Ενέργειας
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Deprecated: str_contains(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/helia-portal/wp-includes/formatting.php on line 2488