Ημέρες Καριέρας 09-10 Απριλίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο

 

77_F49873114.png

 

 

Η εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ σε συνεργασία με την Orientation-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας και την ΚοινΣΕπ ΑΕΝΑΟΝ προτίθεται να διοργανώσει μια διήμερη εκδήλωση με τίτλο: ‘’Ημέρες Καριέρας ‘’ που έχει ως στόχο να αποτελέσει το σημείο σύζευξης μεταξύ επιχειρήσεων και υποψηφίων εργαζομένων ή και αποφοίτων που αναζητούν πρακτική άσκηση στο Νομό Ηλείας. Τα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η πανδημία στην αγορά εργασίας, έχουν μεταβληθεί ριζικά και πρέπει όλοι οι εταίροι να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους και να εκσυγχρονίσουν τα εργαλεία τους. Ταυτόχρονα, δεκάδες έρευνες έχουν δείξει πως η αναζήτηση εργασίας επιβαρύνει υπέρμετρα την ψυχολογική κατάσταση των υποψήφιων εργαζομένων, καθώς οι κρατικοί φορείς εργασίας, παρά τις επιμέρους προσπάθειες με διάφορα προγράμματα, δεν καταφέρνουν να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις στη σύνδεση των επιχειρήσεων που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό με τους ανέργους που αναζητούν την κατάλληλη εργασία.

Η κατάσταση αυτή είναι ακόμα πιο επιβαρυντική για τους νεότερους και για όσους επιχειρούν για πρώτη φορά να μπουν στην αγορά εργασίας, για αυτό και η συγκεκριμένη εκδήλωση θα έχει και το χαρακτήρα Ημερίδας όπου εκπρόσωποι επιχειρήσεων του Νομού θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση καθώς και τις ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτικής άσκησης που προσφέρουν.

Οι παρευρισκόμενοι επισκέπτες που αναζητούν εργασία, θα επωφεληθούν μέσα από την παρακολούθηση στοχευμένων σεμιναρίων που σχετίζονται με την αναζήτηση εργασίας και την προετοιμασία τους για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Επίσης θα τους δοθεί η δυνατότητα να δώσουν το βιογραφικό τους σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, αλλά και να ενημερωθούν για το πώς συντάσσεται ένα καλό βιογραφικό ή πώς αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας σε μια συνέντευξη.

Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν άμεσα ενδιαφερόμενους για να καλύψουν θέσεις απασχόλησης ή πρακτικής άσκησης που προσφέρουν.

 

👉 Αν θέλετε να πάρετε μέρος στις Ημέρες Καριέρας και να έχετε την ευκαιρία να δώσετε το βιογραφικό σας σε εταιρείες που αναζητούν προσωπικό στην Ηλεία για εργασία ή πρακτική άσκηση αλλά και να δηλώσετε συμμετοχή στα 2 εργαστήρια δεξιοτήτων αναζήτησης εργασίας, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

 

https://forms.gle/oJ8YJBxW3k94oaMDA 

 

👉 Αν είστε εκπρόσωπος κάποιας εταιρείας ή οργανισμού και επιθυμείτε να συμμετάσχετε, μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα:

 

https://forms.gle/s938RnvB1kdfF6kV7 

 

🎯 Η εκδήλωση απευθύνεται σε ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας, οι οποίοι αναζητούν εργασία ή πρακτική άσκηση ή απλώς επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αναζήτηση εργασίας, καθώς και σε επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό για εργασία ή πρακτική άσκηση.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στο χώρο.

 

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τον Covid-19.

 

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομίας, με έμφαση σε κλάδους αιχμής για τον νομό, όπως ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και η εστίαση, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες οι επιλογές των ενδιαφερόμενων για την εξεύρεση εργασίας. Με αυτήν την ημερίδα φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της προσβασιμότητας στην αγορά εργασίας, στην αύξηση της απορρόφησης εργαζομένων σε όσο το δυνατόν καλύτερες θέσεις εργασίας, καθώς και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Ηλείας, προκειμένου να μπορούν να εντοπίζουν γρήγορα και αποτελεσματικά τους εργαζόμενους που ταιριάζουν στις προδιαγραφές τους. Η ημερίδα θα διοργανωθεί στις 09 & 10 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο και θα συμμετέχει πληθώρα επιχειρήσεων της Ηλείας.

 

Την διημερίδα θα ανοίξει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή σας.

 

Συνημμένο το Πρόγραμμα 

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Οι ΜΜΕ δεν ανακάμπτουν όπως αναμένεται και η αβεβαιότητα αυξάνεται
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας