Μελέτη για τις Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων και Ποτών

Μελέτη για τις Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων και Ποτών 

Ποια είναι τα κρισιμότερα και ποια τα ανερχόμενα είδη 

Ποιες είναι οι κρισιμότερες και ποιες οι πιο ενδιαφέρουσες αγορές

 

 

5_F1884876315.jpg

 

  • Ελαιόλαδο, ψάρια, Φέτα, παρασκευάσματα και κομπόστες από τα κλασικά.
  • Ελπίδες από τα προϊόντα αρτοποιίας ζαχαροπλαστικής, τις μαρμελάδες, τα γλυκά κουταλιού το κρασί, τα τουρσί τα τυριά, τα φιλέτα ψαριών και τις σάλτσες
  • Ανερχόμενες χώρες η Ρουμανία, η Πολωνία και οι Τσεχία, ‘τσιμπάνε’ Αυστρία, Δανία, Βέλγιο, Σουηδία, Καναδάς και Αλβανία 

Τα 30 κρισιμότερα εξαγώγιμα ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά, τόσο ως προς τις ποσότητες όσο και ως προς τις προοπτικές τους, με βάση την ανάπτυξη των εξαγωγών τους στα 5 τελευταία χρόνια, καθώς και τις πιο σημαντικές χώρες στις οποίες πρέπει να στοχεύσουμε, για το καθένα από αυτά, εντοπίζει Μελέτη της εταιρίας GLOBALGREECE. 

Σύμφωνα με τη Μελέτη τα τρόφιμα και τα ποτά αντιστοιχούν στο 16% των ελληνικών εξαγωγών ποσοστό που ανεβαίνει στο 24% μετά από την αφαίρεση των πετρελαιοειδών. Ωστόσο οι εξαγωγές Μεταποιημένων προϊόντων προστιθέμενης αξίας αντιστοιχούν στο 51% πολύ μικρό ποσοστό έναντι του 76% για παράδειγμα της Ιταλίας. 

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της GLOBALGREECE Μπάμπης Φιλαδαρλής: ‘Ένας κρίσιμος παράγοντας για να αυξήσουμε τις εξαγωγές του κλάδου είναι ο εντοπισμός των πιο σπουδαίων εξαγόμενων προϊόντων, καθώς και των πιο ενδεδειγμένων χωρών για στόχευση. Κάναμε αυτή τη Μελέτη για να καταγράψουμε ποια είναι τα κρισιμότερα εξαγώγιμα προϊόντα και ποιες οι σπουδαιότερες αγορές για το καθένα από αυτά με κριτήρια τόσο σε μέγεθος εξαγωγών όσο και σε προοπτική, την ανάπτυξή τους δηλαδή στα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα αν οι ποσότητες είναι μεγάλες ή μικρές’……………..

Ολόκληρη η Μελέτη βρίσκεται στο: 

https://www.globalgreece.gr/img/meleti%20GlobalGreece.pdf

 

Περισσότερα στο συνοπτικό δελτίο τύπου συνημμένο

Πηγή: GLOBAL GREECE

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Έρευνα αιγυπτιακής αγοράς τροφίμων
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας