Οδηγός Επιχειρείν” για την Λευκορωσία

777_F389928319.jpg

 

Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε το 2018 κατά 3%. Η λευκορωσική οικονομία εξαρτάται άμεσα από τις εξελίξεις στη ρωσική οικονομία, εξαιτίας των οικονομικών αλληλεξαρτήσεων μεταξύ των δύο χωρών (κεφαλαιακές ροές από Ρωσία προς Λευκορωσία). Βασικό παράγοντα της εν λόγω αλληλεξάρτησης αποτελεί η αγορά φθηνού ρωσικού αργού πετρελαίου, το οποίο η Λευκορωσία εισάγει, επεξεργάζεται και εξάγει με τη μορφή ετοίμων πετρελαϊκών προϊόντων. Κατά το 2018 η ρωσική πλευρά αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο τιμολόγησης του αργού πετρελαίου (στο πλαίσιο ευρείας φορολογικής ρωσικής μεταρρύθμισης) με αποτέλεσμα η λευκορωσική οικονομία να δεχθεί σημαντικό πλήγμα λόγω αύξησης του κόστους αγοράς (υπολογίζεται ότι μέχρι το 2024 η απώλεια εσόδων θα ανέλθει σε $ 10,5 δις). Οι δύο πλευρές εδώ και μήνες διαπραγματεύονται τον τρόπο επίλυσης του συγκεκριμένου θέματος, εξετάζοντας πληθώρα σεναρίων, με τη λευκορωσική πλευρά να αποτελεί την αδύναμο πλευρά.

Η Λευκορωσία ακολουθεί εδώ και χρόνια μια σταδιακή διαδικασία μετάβασης στην οικονομία της αγοράς, η οποία χαρακτηρίζεται από την υλοποίηση περιορισμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη μετριοπαθή αναδιοργάνωση των σοβιετικών μοντέλων παραγωγής. Αντί των ιδιωτικοποιήσεων και της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα, έχει δοθεί έμφαση στην αναβάθμιση του ρόλου των μεγάλων επιχειρήσεων που ελέγχονται από το κράτος………………………..

Περισσοτερα στο συνημμενο αρχειο

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Έρευνα αιγυπτιακής αγοράς τροφίμων
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Deprecated: str_contains(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/helia-portal/wp-includes/formatting.php on line 2488