Προσπάθεια εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων από εταιρεία με έδρα το Hong Kong

Το Επιμελητήριο Ηλείας σας ενημερώνει, κατόπιν πληροφόρησης από το Γραφείο Ο.Ε.Υ. στο Σεούλ, ότι η εταιρεία Golden Mango International Company, η οποία έχει απευθυνθεί σε τέσσερις ελληνικές εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την παραγωγή και εξαγωγή σπιρουλίνας με προφανή σκοπό την εξαπάτησή τους.

 

Ειδικότερα η εν λόγω εταιρεία, εμφανιζόμενη να έχει έδρα το Hong Kong, εκδηλώνει ενδιαφέρον να εισάγει στην Ν. Κορέα προϊόντα ελληνικών εταιρειών. Ωστόσο προκειμένου να εξάγουν στην Ν. Κορέα τους ζητά να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό KS υποδεικνύοντάς τους μάλιστα ότι μπορούν να το εκδώσουν με αντίτιμο 10.000 ευρώ από εταιρεία που έχει σχέση με την Πολωνία!

 

Δεδομένου ότι αυτό το πιστοποιητικό απαιτείται αποκλειστικά για τις κορεατικές εταιρείες η εν λόγω απαίτηση είναι παραπλανητική και για το λόγο αυτό το Γραφείο ΟΕΥ απέτρεψε τις εταιρείες να προβούν σε οιαδήποτε περαιτέρω επαγγελματική συνεργασία μαζί της.

 

Σημειώνεται ότι σε μια περίπτωση η ελληνική εταιρεία που δέχθηκε αντίστοιχο αίτημα από την Golden Mango έθεσε υπόψη τους ότι δεν χρειάζεται το εν λόγω πιστοποιητικό, καθώς είχε ειδική ενημέρωση από το Γραφείο ΟΕΥ στο Σεούλ. Οι επιτήδειοι αποκρίθηκαν ότι βεβαίως δεν χρειάζεται αλλά ισχυριζόμενοι ότι ευρέθησαν ορισμένα φορτία που εισήχθησαν από χώρες της Ευρώπης μολυσμένα, επιθυμούν την έκδοσή του πριν αρχίσουν την επιχειρηματική συνεργασία με την ελληνική επιχείρηση.

 

Παράλληλα το γραφείο ΟΕΥ στο Σεούλ ενημερώθηκε από τον  ΣΕΒΕ ότι η εν λόγω εταιρεία επικοινώνησε με ελληνική επιχείρηση που εξάγει βιολογικά τρόφιμα, οίνους, ελαιόλαδο, ελιές και κονσερβοποιημένα ψάρια και λαχανικά με αντίστοιχο αίτημα. Δυστυχώς η ελληνική εταιρεία προέτρεξε και έστειλε και δείγματα, αλλά ευτυχώς απετράπη η ανταπόκρισή της στο βασικό αίτημα να καταβάλει ποσό 9.500 € για έκδοση του επίμαχου πιστοποιητικού ισχύος, όπως τους ενημέρωσαν, 5 ετών.

Τα στοιχεία της εν λόγω εταιρείας είναι:

GOLDEN MANGO (GMNG) INTERNATIONAL CO. LIMITED

Address: Room 606, 6/F, Hollywood Centre, No. 77-91 Queen’s Road West, Sheung Wan, Hong Kong

Company number: 1725469, VAT number 1725469, Email: distribution@dealsmartsales.com; import@dealsmartsales.com, Website: http://dealsmartsales.com/

Director: Noufal Rizwan Kozhipurath Razack, www.dealsmartsales.com, Tel. +14409412962

Skype: live:.cid.80ab08f7212526f3

Το Γραφείο ΟΕΥ στο Σεούλ έχοντας κάνει σχετική έρευνα σε επιμελητήρια στο Hong Kong δεν εντόπισε στοιχεία για την εν λόγω εταιρεία και τους ενημέρωσε για την προσπάθεια εξαπάτησης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σεούλ

Τηλέφωνο: +82-2-7291397, cell +82-1058166628 (viber & whatsApp)

Ηλ.Ταχυδρομείο: ecocom-seoul@mfa.gr

Προηγούμενο Διαδικτυακό Διεθνές Συνέδριο Δικτύωσης στο πλαίσιο του προγράμματος PRONACUL
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας