Νέες λύσεις για ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω Διαδικτύου υιοθετούν οι ελληνικές τράπεζες

Νέες λύσεις για ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω Διαδικτύου υιοθετούν οι ελληνικές τράπεζες

logo_mybank_positive_newssize_F17145.png

Tη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank για αγορές μέσω διαδικτύου υιοθετούν οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και της MyBank.

Ειδικότερα, οι τράπεζες-μέλη της ΕΕΤ: Πειραιώς, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank, με μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 90%, θα προσφέρουν στους καταναλωτές προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου μια πρόσθετη, πέραν της χρήσης χρεωστικών, προπληρωμένων και πιστωτικών καρτών, επιλογή πληρωμής για τις ηλεκτρονικές αγορές τους: την επιλογή απευθείας χρέωσης του τραπεζικού τους λογαριασμού με απλό, αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο. Η λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank θα συνδράμει ακόμα περισσότερο στη διαρκώς αναπτυσσόμενη τα τελευταία χρόνια εγχώρια και εν γένει πανευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Ο κύκλος εργασιών του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και είναι σημαντικό να παρέχουμε διαρκώς στους καταναλωτές ασφαλείς και αξιόπιστους τρόπους για τη διενέργεια των πληρωμών τους», ανέφερε ο Καθηγητής Χρήστος Γκόρτσος, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. «Για τους ηλεκτρονικούς εμπόρους της χώρας μας, όπως, ενδεικτικά, οι αεροπορικές εταιρίες ή οι εταιρίες του τουριστικού τομέα, η πανευρωπαϊκή πτυχή των ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank αναμένεται να διευρύνει τις δυνατότητες επέκτασης των πωλήσεών τους σε ένα δυνητικά πολυπληθέστερο καταναλωτικό κοινό», ανέφερε.

«Χαιρετίζω την απόφαση των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών να αξιοποιήσουν την υποδομή της MyBank για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού του αγοραστή σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου. Η κοινή αυτή προσπάθεια εξασφαλίζει την ταχύτερη υιοθέτηση από τους έλληνες καταναλωτές του νέου αυτού τρόπου ηλεκτρονικών πληρωμών τους. Ταυτόχρονα, διευκολύνει περαιτέρω την πρόσβαση των καταναλωτών από το εξωτερικό σε προϊόντα και υπηρεσίες των δραστηριοποιούμενων στην Ελλάδα ηλεκτρονικών εμπόρων», δήλωσε ο κ. John Broxis, Διευθύνων Σύμβουλος της MyBank.

Η εταιρία Διατραπεζικά Συστήματα ΑΕ (ΔΙΑΣ) θα αναλάβει την υλοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών διασύνδεσης των ελληνικών τραπεζών που θα συμμετέχουν στη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών διατραπεζικού συμψηφισμού και εκκαθάρισης των εν λόγω πληρωμών σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης της λύσης ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank θα καθοριστεί από κοινού από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και εκτιμάται εντός του τέταρτου τριμήνου του 2015.

Πηγή: www.hmerisia.gr

Προηγούμενο Παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προφίλ της Ηλείας
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας