8 εκατομμύρια εργαζόμενοι με μερική απασχόληση στην ΕΕ προτιμούν να εργάζονται περισσότερο

8 εκατομμύρια εργαζόμενοι με μερική απασχόληση στην ΕΕ προτιμούν να εργάζονται περισσότερο

 

 

Underemployed_parttime_2018_F727779565.png

 Οι υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση το 2018 

 

Μεταξύ του πληθυσμού ηλικίας 15 έως 74 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), 230 εκατομμύρια απασχολούνταν το 2018, 17 εκατομμύρια ήταν άνεργοι και 134 εκατομμύρια ήταν οικονομικά αδρανείς. 

Περίπου 8 στους δέκα από αυτούς που απασχολούνται στην ΕΕ εργάστηκαν με πλήρες ωράριο (184 εκατομμύρια) και 2 στους 10 μερικής απασχόλησης (46 εκατομμύρια). Μεταξύ αυτών των 46 εκατομμυρίων ατόμων που εργάζονται με μειωμένο ωράριο, 8 εκατομμύρια ήταν υποαπασχολούμενοι, πράγμα που σημαίνει ότι ήθελαν να εργάζονται περισσότερες ώρες και ήταν διαθέσιμοι για να το κάνουν. Αυτό αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο (18%) όλων των εργαζομένων με μερική απασχόληση και στο 4% της συνολικής απασχόλησης στην ΕΕ το 2018. Τα δύο τρίτα αυτών των υποαπασχολούμενων εργαζομένων με μερική απασχόληση ήταν γυναίκες (66%).  

Το 2018, το ποσοστό των υποαπασχολούμενων εργαζομένων με μερική απασχόληση στο σύνολο των εργαζομένων με μερική απασχόληση παρουσίαζε σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Η πλειοψηφία των εργαζομένων με μερική απασχόληση ηλικίας 15 έως 74 ετών επιθυμούσε να εργάζονται περισσότερες ώρες στην Ελλάδα (70% των εργαζομένων με μερική απασχόληση) και στην Κύπρο (52%), ακολουθούμενη στενά από την Ισπανία (45%) και την Πορτογαλία (37%). 

Στο αντίθετο τέλος της κλίμακας, η Τσεχία (5%) κατέγραψε τα χαμηλότερα μερίδια εργαζομένων με μειωμένο ωράριο, ακολουθούμενη από τις Κάτω Χώρες και την Εσθονία (και 9%), και το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία (και τα 10%). 

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση ήταν κατά κύριο λόγο γυναίκες σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ εκτός της Ρουμανίας (36% γυναίκες), Βουλγαρία και Μάλτα (και οι δύο 50%).  

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Στατιστικά στοιχεία της Eurostat Επεξήγηση του άρθρου σχετικά με την υποαπασχόληση και τις πιθανές πρόσθετες στατιστικές για το εργατικό δυναμικό

Βάση δεδομένων της Eurostat για την έρευνα εργατικού δυναμικού (LFS)

Πηγή: https://ec.europa.eu/

Προηγούμενο Εκδήλωση προώθησης και προβολής εισαγόμενων στην Ιαπωνία ελληνικών προϊόντων τροφίμων, από την δημοφιλέστερη σχολή μαγειρικής, την φημισμένη Hatori Nutrition College
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας